ТПБКВ з ОТ. Технологія приготування дріжджового тіста та виробів з нього

Додано: 8 грудня 2020
Предмет:
Тест виконано: 344 рази
12 запитань
Запитання 1

Які ознаки готової опари?


варіанти відповідей

на поверхні утворюються бульбашки


змінився колір опари


на поверхні лопаються бульбашки, опара осідає

Запитання 2

Вкажіть оптимальну t° для розвитку дріжджів у тісті:



варіанти відповідей

15-20 °С


20-28 °С


28-32 °С

Запитання 3

Унаслідок якого бродіння в тісті виділяється вуглекислий газ?



варіанти відповідей

маслянокислого

спиртового


лимоннокислого

Запитання 4

При якій температурі дріжджі припиняють свою життєдіяльність?


варіанти відповідей

при 40 °С


при 60 °С

при 50 °С

Запитання 5

Як велика кількість цукру і жиру в тісті впливає на якість його бродіння?


варіанти відповідей

покращує бродіння тіста


погіршує бродіння тіста

не впливає ні як

Запитання 6

При якій температурі утворюється рум’яна кірочка в процесі випікання виробів із дріжджового тіста?



варіанти відповідей

при 130-150 ºС

при 100-110 ºС

при 110-120 ºС

Запитання 7

Через який процес борошняні вироби при зберіганні зменшуються у об’ємі?


варіанти відповідей

через упікання


через усихання


обидві відповіді вірні

Запитання 8

Яке дріжджове тісто готують опарним способом?


варіанти відповідей

із великою кількістю здоби


із малою кількістю здоби

оба варіанти вірні

Запитання 9

Основною сировиною для приготування дріжджового тіста є:

варіанти відповідей

борошно, вода, сіль, дріжджі, цукор, жир

борошно, вода, цукор

борошно, цукор, молоко

Запитання 10

На тривалість бродіння тіста впливають:

варіанти відповідей

температура рідини, повітря, свіжість дріжджів, сила борошна

температура повітря, сила борошна, тонкість помолу, кількість крохмалю

температура повітря, сила борошна

Запитання 11

Із скількох етапів складається приготування тіста дріжджового опарного:

варіанти відповідей

одного

двох

трьох

Запитання 12

В якому вигляді додається сіль у дріжджове тісто?

варіанти відповідей

в сухому

у розчиненому вигляді

частина в сухому, а інша - в розчиненому

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест