Українська література до ЗНО 2020 (висловлювання про автора або про твір)

Додано: 19 березня 2020
Предмет: Українська література, 11 клас
Тест виконано: 16 разів
5 запитань
Запитання 1

Письменник(ця) революційно-демократичного напряму XIX - початку ХХ століття, учасник(ця) загальнодержавного визвольного руху, полум'яний пропагандист ідей наукового соціалізму.

варіанти відповідей

Леся Українка

Ольга Кобилянська

Микола Куліш

Микола Хвильовий

Запитання 2

Може, найбільший артист, який появився в нас від часу Шевченка... (...) — абсолютний пан форми... Його новели — як найкращі народні пісні, у яких немає риторики, ані сентиментальності, а тільки наочне, голе, просте, не підфарбоване життя, дуже часто сумна дійсність, але оздоблена золотом найправдивішої поезії.

варіанти відповідей

Григір Тютюнник

Олесь Гончар

Михайло Коцюбинський

Василь Стефаник

Запитання 3

Людина культурна, до найменших подробиць, європеєць з голови до п’ят... був справж­нім аристократом Духа без жодного силування зі свого боку..


варіанти відповідей

Михайло Коцюбинський

Валер'ян Підмогильний

Микола Хвильовий

Микола Куліш

Запитання 4

Творчість (...) увійшла у золотий фонд української літератури, а коли говорити про літературу ХХ століття, то саме він був однією із найяскравіших зірок , які її утверджували.

варіанти відповідей

Михайло Коцюбинський

Микола Куліш

Микола Хвильовий

Валер'ян Підмогильний

Запитання 5

 Він дав поетичні обробки багатьох європейських та східних тем і мотивів, створив великий цикл поезій за мотивами історії стародавнього світу, найбільше римської історії, переклав вавілонські гімни й молитви, індійські легенди із «Махабхарати», великі цикли староарабської, давньогрецької та давньоримської поезії, епічну поезію народів світу, зокрема старошотландські, староанглійські, старонорвезькі, старо-ісландські балади, іспанські романси, албанські, португальські, італійські, німецькі, єврейські, китайські, болгарські, сербохорватські народні пісні, уривки з угорського народного епосу, дав цикл «Циганські мелодії», переклав «Слово о полку Ігоревім» і «Краледвірський рукопис

варіанти відповідей

Максим Рильський

Іван Франко

Павло Тичина

Олесь Гончар

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест