Українська національна кухня

Додано: 8 квітня
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
11 запитань
Запитання 1

Мучний виріб, який вживається з борщем:

варіанти відповідей

Оладки

Пампушки

Галушки

Пиріжки

Запитання 2

Виберіть. Яку сировину використовують для приготування тіста для млинчиків?

варіанти відповідей

Яйця, крохмаль, цукор, харчову соду, сіль.

Цукор, харчову соду, сіль,сік, борошно,олію

Яйця, сіль, цукор, молоко, борошно, олія

Яйця, сік, борошно,крупу, олію

Запитання 3

Назвіть прилади та інструменти, які потрібні 

під час ПРИГОТУВАННЯ борщу.

варіанти відповідей

Сито, кружка мірна, вінчик, миска, сковорода, лопатка, електрична плита, черпак, столові тарілки.

Електрична плита, столова ложка, вінчик, миска, сковорода дошки, ножі, каструлі, сотейник

Каструля, ніж, сковорідка, дощечка, тертка, ложка, черпак, плита

Запитання 4

Які продукти переважали в українській кухні?

варіанти відповідей

Рослинного походження

Тваринного походження

Запитання 5

Оберіть страви, які вважають українськими традиційними стравами.

варіанти відповідей

Галушки

Куліш

Піца

Круасани

Кровянка

Узвар

Запитання 6

Назвіть овочі, які є основою українського борщу.

варіанти відповідей

Капуста

Буряк

 Томати

Картопля

Запитання 7

Як готують будь-яку крупу?

варіанти відповідей

Спочатку промивають, закиплячують воду, кидають

Закиплячують воду, кидають

Запитання 8

Рисові крупи бувають:

варіанти відповідей

Полірований, шліфований, подрібнений

Дрібний, великий

Подрібнений, великий

Запитання 9

Вкажіть аналоги вареників

варіанти відповідей
Запитання 10

Виберіть, яке обладнання потрібне для приготування вареників

варіанти відповідей

Качалка

Каструля

Терка

Шумовка

Миска

Вилка

Сито

Ложка

Запитання 11

Які суто українські начинки для вареників?

варіанти відповідей

Картопля

Гриби

Сир

Вишкварки

Капуста

Вишні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест