Оперні театри України (місце,архітектура)

Додано: 9 квітня 2020
Предмет: Мистецтво, 5 клас
Тест виконано: 8 разів
7 запитань
Запитання 1

Дніпропетро́вський академі́чний теа́тр о́пери та бале́ту — театр у місті Дніпрі, розміщений на проспекті Д.Яворницького, 72-а. Був відкритий у 1931 році як Дніпр.робітничий оперний театр.З початком війни театр було евакуйовано до Красноярська, де дніпровську оперу об'єднали з одеською трупою і після війни вже не відновили.

Відродження театру відбулося лише через три десятиліття — 31 серпня 1973 року. Оберіть зображення

варіанти відповідей
Запитання 2

Харківський національний академічний театр опери та балету імені М. В. Лисенка — перший український стаціонарний оперний театр.

Первісна назва — Українська Державна Столична Опера. З 1931 театр іменувався Харківським театром опери і балету, у 1934 отримав статус академічного, з того ж часу широко відомий під абревіатурою ХАТОБ. 1944 року театру було надано ім'я М.Лисенка, В 2010 отримав статус національного

Оберіть зображення.

варіанти відповідей
Запитання 3

Національний академічний театр опери та балету України імені Т. Г. Шевченка — театр опери і балету заснований 1867 року.

Незважаючи на свою відносно коротку історію, театр здобув визнання далеко за межами України. Самобутні інтерпретації класичної музичної спадщини і сучасних творів, виняткової злагодженості оркестр і хор, талановиті солісти, яскраві й самобутні виконавські традиції дозволили театру досягти мистецьких вершин і посісти важливе місце в сьогоденній музичній культурі Європи.

В якому місті нашої країни знаходиться театр?

варіанти відповідей

Київ

Одеса

Дніпро

Львів

Запитання 4

Донецький академічний державний театр опери та балету імені Анатолія Солов'яненка створений в 1932 році у місті Луганську на базі пересувного оперного театру Правобережної України. Будівництво нового театру в місті Сталіно (зараз місто Донецьк), було пов'язане з генеральною реконструкцією міста. 12 квітня 1941 року Донецький російський музичний театр відкрив свій сезон в м. Донецьку в новій театральній будівлі, спорудженій за проєктом Л. Котовського, прем'єрою опери М. Глінки «Іван Сусанін». Оберіть зображення

варіанти відповідей
Запитання 5

Полтавський оперний театр був створений 1919 року на базі музичної частини Першого радянського театру ім. М. В. Гоголя, акторів Полтавського українського драматичного товариства.

Заклад діяв також під назвою «Оперний трудовий колектив».

Організатором та художнім керівником театру був директор Полтавського музичного технікуму, в майбутньому головний диригент оперних театрів України, Горьковського театру опери та балету О. Г. Єрофєєв. Оберіть зображення.

варіанти відповідей
Запитання 6

Найстаріший оперний театр України. У театрі диригували композитори П. І. Чайковський, М. А. Римський-Корсаков, С. В. Рахманінов, А. Цибулка, співали великі Енріко Карузо, Федір Шаляпін, Соломія Крушельницька, Антоніна Нєжданова, Леонід Собінов, танцювали Ганна Павлова й Ісідора Дункан.

До числа найвдаліших постановок трупи театру увійшли: «Кармен», «Травіата», «Трубадур», «Ріголетто», «Запорожець за Дунаєм», «Мадам Баттерфляй» («Чіо-Чіо-Сан»), «Наталка-Полтавка», «Жізель», «Лускунчик», «Спляча красуня».

До 120-річчя театру Національний банк випустив ювілейні монети. Журнал «Forbes» включив одеський театр в список найбільш незвичайних визначних пам'яток Східної Європи[1].

В якому місті він розташований?

варіанти відповідей

Львів

Одеса

Київ

Запитання 7

Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької — театр опери і балету названий на честь відомої української оперної співачки Соломії Крушельницької.Будівництво театру розпочалось у червні 1887 року за проєктом архітектора Зиґмунта Ґорґолевського — автора багатьох монументальних споруд Польщі і Німеччини.

Відкрився театр для глядача 4 жовтня1900 р. прем'єрою лірико-драматичної опери «Янек» Владислава Желенського — про життя карпатських верховинців. Головну партію співав український тенор Олександр Мишуга. Оберіть зображення

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест