Українські страви, гарніри.

Додано: 12 травня 2022
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
Тест виконано: 245 разів
10 запитань
Запитання 1

Страви з овочів багаті на:

варіанти відповідей

вуглеводи, необхідні для організму людини

мінеральні речовини

вітаміни

всі відповіді правильні

Запитання 2

Гарніри готують з таких продуктів:

варіанти відповідей

овочі

м'ясо

крупи та макаронні вироби

Запитання 3

Комбіновані гарніри - це гарніри з :

варіанти відповідей

2-ох і більше овочів

з використанням м'яса

з одного виду овочів

Запитання 4

Вкажіть види теплової обробки овочів:

варіанти відповідей

смаження

заморожування

припускання

Запитання 5

Який вказано спосіб варіння макаронних виробів - на 1 кг макаронних виробів 2,2-3 л води і 30 г солі?

варіанти відповідей

зливний

незливний

Запитання 6

Гарнір в перекладі означає:

варіанти відповідей

прикрасити, наповнити

ситість, калорії

окраса, декор

Запитання 7

Скільки відомо способів варіння борщу?

варіанти відповідей

8 способів

близько 70 способів

близько 30 способів

Запитання 8

Завершіть прислів'я: "Як шматок сала..."

варіанти відповідей

то і гриб приправа

то сім'я багата

не треба й приправа

Запитання 9

З чим порівнював М. Гоголь вареники у творі "Вечори на хуторі біля Диканьки"?

варіанти відповідей

з намистом

з золотом

з піснею

Запитання 10

З якою начинкою готували вареники для сприяння родючості?

варіанти відповідей

з вишнями, з сиром

з крупами, з бобовими, з маком

з картоплею та сиром

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест