Умови та терміни зберігання харчових продуктів. Природні холодильники

Додано: 11 листопада 2021
Предмет: Технології, 5 клас
Тест виконано: 211 разів
13 запитань
Запитання 1

Як називали виріб, який використовували для збереження і охолодження продуктів до винайдення механічних холодильників?

варіанти відповідей

холодник

яма з льодом

льодовий ящик

льодоносець

Запитання 2

Яка речовина використовувалася як охолоджувач у древніх прототипах холодильників?

варіанти відповідей

холодна вода

лід

бронза

суміш глини із соломою і яйцями

Запитання 3

Як перекладається з перської назва споруди, яка використовувалася для збереження і охолодження продуктів?

варіанти відповідей

холодник

яма з льодом

льодовий ящик

льодоносець

Запитання 4

Як називалася проесія людини, яка доставляла речовину для охолодження продуктів?

варіанти відповідей

водовози

золотарі

льодоносці

льодяники

Запитання 5

Скільки часу можна зберігати молочнокислу продукцію при температурі t = 0-20C ?

варіанти відповідей

48 годин

36 годин

тиждень

2 години

Запитання 6

Який термін придатності морозива при зберіганні його в морозильній камері при температурі t від-18 до -24 0 С?

варіанти відповідей

1 місяць

6 місяців

12 місяців

кілька років

Запитання 7

Термін зберігання тортів

варіанти відповідей

3 години

36 годин

48 годин

одна доба

Запитання 8

Завдяки чому може передаватися енергія від одного предмету до іншого?

варіанти відповідей

електричного струму

теплопровідності

випромінюванню

конвекції

Запитання 9

Явище передачі теплової енергії від більш нагрітого фізичного тіла до менш нагрітого під час їх безпосереднього контакту називається

варіанти відповідей

конвекцією

теплопровідністю

випромінюванням

тепловіддачею

Запитання 10

Вид тепловіддачі , яке відбувається завдяки перенесенням теплоти потокам рідини або газу

варіанти відповідей

конвекцією

теплопровідністю

випромінюванням

тепловіддачею

Запитання 11

Вид тепловіддачі , яке відбувається біля вогнища

варіанти відповідей

конвекцієя

теплопровідність

випромінювання

тепловіддача

Запитання 12

Який народний спосіб короткочасного збереженння свіжої риби без застосування консервуючих речовин

варіанти відповідей

посолити

вкинути у воду

загорнути в крапиву

посипати цукром

Запитання 13

Які речовини використовують як консерванти?

варіанти відповідей

кухонну сіль

оцет

соляну кислоту

цукор

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест