Урок 26. Приготування страв з яловичини

Додано: 25 червня 2020
Предмет:
Тест виконано: 23 рази
10 запитань
Запитання 1

Для смаження основним способом порціонних шматочків натурального м’яса необхідно жиру:

варіанти відповідей

5-10% маси м’яса

30-40% маси м’яса

70-80% маси м’яса

Запитання 2

Температура розігрітої сковороди для смаження м’яса до румяної кірочки:

варіанти відповідей

180°C

220°C

250°C

Запитання 3

Втрати під час смаження м’яса натурального порцій ними шматочками становить:

варіанти відповідей

15%

37%

50%

Запитання 4

Бівштекс натуральний з яловичини до готовності «просмажене» необхідно смажити:

варіанти відповідей

5-7 хв

10-15 хв

20-25хв

Запитання 5

Щоб визначити готовність м’яса запанірованого порційними шматками, на поверхні утвориться:

варіанти відповідей

Кров’янистий м’ясний сік

Сірі плями

Прозорі бульбашки

Запитання 6

Щоб м’ясо при смаженні не прилипало до сковороди слід покласти у жир :

варіанти відповідей

Декілька зубчиків часнику

Декілька крузалець моркви

Декілька скоринок хліба

Запитання 7

М’ясо смажене натуральне порційними шматочками нарізують:

варіанти відповідей

Упоперек волокон

Уздовж волокон

Цілими шматками

Запитання 8

Натуральні порційні дрібні смажені шматочки м’яса зберігають не більше:

варіанти відповідей

10 хв

30 хв

3 год

Запитання 9

Крученики проходять теплову обробку:

варіанти відповідей

Обсмажують основним способом, тушкують

Обсмажують в жаровій шафі

Заливають гарячим бульйоном, тушкують

Запитання 10

До складу страви «душенина поспільна» входить:

варіанти відповідей

Яловичина, капуста, яблука

Яловичина, перець солодкий, картопля

М’ясо яловичини або баранини, картопля

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест