Уроки здорового харчування

Додано: 4 лютого
Предмет: Основи здоров’я, 9 клас
8 запитань
Запитання 1

Правила обробки і зберігання харчових продуктів:

варіанти відповідей

Мити, розділяти, охолоджувати, нагрівати

Мити, розділяти, куштувати, нагрівати

Розглядати, розділяти, охолоджувати, нагрівати

Мити, розділяти, охолоджувати, нюхати

Запитання 2

Для виробництва органічного м’яса, птиці та молочних продуктів харчування не можна

варіанти відповідей

утримувати тварин в тісних стійлах

використовувати гормони

використовувати антибіотики

щоб тварини мали вільний вигул

Запитання 3

Органічні продукти

варіанти відповідей

це екологічно чисті продукти

це продукти, що місять генетично модифіковані організми

це продукти, вирощені з використанням пестицидів і мінеральних добрив

це продукти, вирощені без використання пестицидів і мінеральних добрив

Запитання 4

Як уберегти себе та своїх рідних від надмірного споживання нітратів?

варіанти відповідей

звертати особливу увагу на те, що квашені та мариновані овочі та фрукти не містять нітрати

звертати особливу увагу на те, що купуєте: надто «ідеальні» продукти - це перша ознака перевищеного вмісту нітратів; занадто темне чи «соковито-зелене» забарвлення зелені, неприродньо довгі стебла; великі розміри овочів та фруктів

краще не купувати диню, кавун, полуницю, якщо вони не солодкі, а також насіння в них недозріле.

звертати особливу увагу на те, що в сирих овочах та фруктах можна знизити вміст нітратів під час чищення та вимочування

звертати особливу увагу на те, що одним з ефективних способів зменшення кількість нітратів є смаження

звертати особливу увагу на те, що при солінні, квашенні, маринуванні нітрати переходять у розсіл або маринад, який краще не використовувати. Не рекомендується готувати їжу в алюмінієвому посуді

Запитання 5

Якість продукту визначають за такими властивостями 

варіанти відповідей

зовнішній вигляд

засвоюваність

краса

запах

смак

колір

Запитання 6

Харчові добавки - це

варіанти відповідей

природні, ідентичні природним або штучно синтезовані речовини, які додають у їжу для подовження терміну зберігання, посилення кольору, смаку, консистенції, зовнішнього вигляду тощо

штучно синтезовані речовини, які додають у їжу для подовження терміну зберігання, посилення кольору, смаку, консистенції, зовнішнього вигляду тощо

природні речовини, які додають у їжу для подовження терміну зберігання, посилення кольору, смаку, консистенції, зовнішнього вигляду тощо

Запитання 7

Продукти, які містять ГМО:

варіанти відповідей

готові сніданки

кукурудзяні пластівці

газовані напої «Кока-кола», «Спрайт», «Пепсі»

шоколад Марс, Снікерс, Твікс; ковбаса, морозиво, чіпси 

майонез

кетчуп

кава

усі відповіді правильні

Запитання 8

ГМО (генетично модифіковані організми) - це (повна відповідь):

варіанти відповідей

продукти харчування

продукти харчування, а також живі організми, які містять гени, штучно створені, або запозичені з інших організмів. 

живі організми, які містять гени, штучно створені, або запозичені з інших організмів.

живі організми

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест