Уроки здорового харчування

Додано: 12 лютого
Предмет: Основи здоров’я, 7 клас
8 запитань
Запитання 1

Причини інфекційного харчового отруєння

варіанти відповідей

їжа, заражена патогенними бактеріями, вживання прострочених продуктів, недотримання правил гігієни під час вживання їжі

їжа, заражена патогенними бактеріями, ретельне миття рук, вживання прострочених продуктів

їжа, заражена патогенними бактеріями, вживання прострочених продуктів, дотримання правил гігієни під час вживання їжі

Запитання 2

Симптоми харчового отруєння

варіанти відповідей

нудота, блювання, кашель, загальне нездужання та слабкість, лихоманка, підвищена температура тіла, діарея

 нудота, блювання, загальне нездужання та слабкість, лихоманка, підвищена температура тіла, діарея

нудота, блювання, загальне нездужання та слабкість, біль у горлі, лихоманка, підвищена температура тіла, діарея

Запитання 3

Правильний алгоритм дій при отруєнні

варіанти відповідей

1.Прийняти активоване вугілля. 2. Видалити зі шлунка їжу, що отруює організм (промити шлунок слабким розчином теплої води та харчової соди). 3.Пити багато чистої кип’яченої води, адже під час отруєння відбувається зневоднення організму

 1.Необхідно видалити зі шлунка їжу, що отруює організм (промити шлунок слабким розчином теплої води та харчової соди). 2.Після цього слід прийняти активоване вугілля (сорбенти).3. Пити багато чистої кип’яченої води, адже під час отруєння відбувається зневоднення організму.

1.Пити багато чистої кип’яченої води, адже під час отруєння відбувається зневоднення організму. 2. Видалити зі шлунка їжу, що отруює організм (промити шлунок слабким розчином теплої води та харчової соди).3.Прийняти активоване вугілля

Запитання 4

Перші ознаки харчового отруєння після вживання несвіжого продукту з'являються

варіанти відповідей

через 10 хвилин

через добу

через 2 години

Запитання 5

Дієтичне харчування - це

варіанти відповідей

вилучення з раціону подуктів тваринного походження

лікувальне та профілактичне харчування, що поєднує комплекс збалансованих вітамінів, мінералів, білків, жирів і вуглеводів

вилучення з раціону багатих на вуглеводи продуктів

утримання від вживання іжі на термін від кількох годин до 10 і більше днів

Запитання 6

Продукти, що містять багато холестерину

варіанти відповідей

сало, яйця, сметана, жирні сири і м’ясо, деякі кондитерські вироби  

сало, яйця, сметана, жирні сири і м’ясо, овочі, деякі кондитерські вироби і т.п. 

сало, яйця, сметана, фрукти, сири і м’ясо, деякі кондитерські вироби  

Запитання 7

Поради для підтримки здорового балансу холестерину

варіанти відповідей

їжте овочі, фрукти, цільнозернові злаки, квасолю, бобові, горіхи, білки на рослинній основі, нежирні тваринні білки та рибу; обмежте солодкі напої та продукти, жирне або перероблене м’ясо, жирні молочні продукти; будьте фізично активні

їжте овочі, фрукти, цільнозернові злаки, квасолю, бобові, горіхи, білки на рослинній основі, шашлики, нежирні тваринні білки та рибу; обмежте солодкі напої та продукти, жирне або перероблене м’ясо, жирні молочні продукти; будьте фізично активні

не їжте овочі, фрукти, цільнозернові злаки, квасолю, бобові, горіхи, білки на рослинній основі, нежирні тваринні білки та рибу; обмежте солодкі напої та продукти, жирне або перероблене м’ясо, жирні молочні продукти; будьте фізично активні

Запитання 8

Правила обробки і зберігання харчових продуктів

варіанти відповідей

мити, розділяти, ховати, охолоджувати

мити, розпиляти, нагрівати, охолоджувати

пити, розділяти, нагрівати, охолоджувати

мити, розділяти, нагрівати, охолоджувати

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест