Уроки здорового харчування. Зернові та круп'яні продукти

Додано: 25 жовтня 2022
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
Тест виконано: 79 разів
12 запитань
Запитання 1

У крупах зі злаків міститься більша кількість

варіанти відповідей

білків

вуглеводів

жирів

Запитання 2

Борошно буває

варіанти відповідей

пшеничне

житнє

соєве

горохове

Запитання 3

Борошно нижчих сортів містить більше вітамінів

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 4

Макаронні вироби бувають

варіанти відповідей

вищого сорту

першого сорту

другого сорту

третього сорту

Запитання 5

Сорт крупи визначається за змістом сміттєвої домішки, необрушенного зерен і доброякісного ядра

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 6

до круп з пшениці належать

варіанти відповідей

"Геркулес"

манна

полбу

крупа-ядриця

Запитання 7

До вівсяних круп належить

варіанти відповідей

"Геркулес"

манна

полба

крупа-ядриця

Запитання 8

До гречаних круп належить

варіанти відповідей

"Геркулес"

манна

полба

крупа-ядриця

Запитання 9

До ячних круп належать

варіанти відповідей

крупа-ядриця

перлова

ячна

полба

Запитання 10

Найбільшу енергетичну цінність має крупа

варіанти відповідей

гречана

пшенична

"Геркулес"

рисова

Запитання 11

Варять крупу 20 хвилин у пропорції 1:2

варіанти відповідей

перлову

манну

гречану

рисову

Запитання 12

Замочують перед використанням

варіанти відповідей

гречану

пшоняну

перлову

рисову

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест