УСТАТКУВАННЯ: Холодильне устаткування

Тести розроблено з метою визначення рівня знань студентів зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньої програми "Ресторанне обслуговування".

Основною формою тестів є завдання відкритої форми відповідей за принципом альтернативної побудови, що передбачають три - чотири відповіді з однією правильною.

Тести охоплюють тему курсу "Холодильне устаткування" і мають І рівень складності.

До тестів першого рівня складності належать питання, для вирішення яких потрібні глибокі теоретичні знання й уміння їх використовувати.

Відповіді на тести І рівня оцінюються в 1 бал.

Запропоновані тестові завдання можна використовувати як для поточного контролю знань із конкретної теми, так і для підсумкового контролю при проведення заліку.

Додано: 6 квітня 2022
Предмет: Технології, 3 клас
Тест виконано: 336 разів
20 запитань
Запитання 1

Який елемент холодильної машини має вигляд змієвикової ребристо-трубної батареї, в якій відбувається кипінняхолодильного агента в умовах низької

температури за рахунок теплоти, що поглинається з навколишнього середовища?

варіанти відповідей

Випарник

Компресор

Конденсатор

Дроселюючий пристрій

Запитання 2

Який елемент холодильної машини відсмоктує пари холодильного агента із випарника і направляє їх в конденсатор в стисненому стані?

варіанти відповідей

Компресор

Випарник

Конденсатор

Дроселюючий пристрій

Запитання 3

Який елемент холодильної машини призначений для охолодження парів

холодильного агента і перетворення їх в рідину?

варіанти відповідей

Випарник

Компресор

Конденсатор

Дроселюючий пристрій

Запитання 4

Як називається пристрій в холодильній машині, в якому відбувається зниження тиску холодильного агента для забезпечення умов низькотемпературного кипіння. Крім того, за допомогою цього пристрою регулюється кількість

холодильного агента, що подається у випарник?

варіанти відповідей

Компресор

Конденсатор

Випарник

Дроселюючий пристрій

Запитання 5

Види холодильних агентов, які використовують в холодильних машинах:

варіанти відповідей

Етиловий та метиловий спирти

Аміак, фреон

Керосин, ацетон

хлор, фтор

Запитання 6

Розрізняють такі види охолодження:

  

варіанти відповідей

штучне

природне

штучне та природне

Запитання 7

Холодильні агенти (хладони) це –

 

варіанти відповідей

  рідини, що киплять при низьких температурах

  рідини, що киплять при високих температурах

 рідини, що киплять при середніх температурах

Запитання 8

Компресорна холодильна машина являє собою сукупність основних елементів, при відсутності будь-якого з них процес отримання штучного холоду неможливий, це:

варіанти відповідей

випарник, реле тиску, конденсатор

випарник, компресор, конденсатор, дроселюючий пристрій 

терморегулювальний вентиль, компресор, мембрана, капілярна трубка

Запитання 9

Що таке аміак?


варіанти відповідей

Рідина.

Газ.

Спирт.

Кислота.

Запитання 10

В якому стані дозволяється завантажувати продукти до холодильного обладнання?

1.

варіанти відповідей

У замороженому.


В охолодженому.


В охолодженому до температури навколишнього середовища.


Усі відповіді правильні

Запитання 11

Яке холодильне устаткування призначене для приготування десерту із льодяної крихти з фруктовим наповнювачем.

варіанти відповідей

Фризери

Гранітори

Льодогенератори

Охолоджувачі напоїв

Запитання 12

Яке холодильне устаткування призначене для приготування м'якого морозива за допомогою одночасного перемішування інгредієнтів, насичення повітрям, заморожування попередньо підготовленої рідкої суміші?

варіанти відповідей

Фризери

Гранітори

Льодогенератири

Блендери

Запитання 13

Основний вид холодильного обладнання підсобних та складських приміщень закладів ресторанного господарства: 

варіанти відповідей

Холодильні гірки 

Морозильні ларі 

Холодильні та морозильні камери 

Холодильні шафи 

Запитання 14

Холодильне устаткування встановлюють у приміщеннях, в яких температура повітря не перевищує

варіанти відповідей

+15 0С

+35 0С

+45 0С

+5 0С

Запитання 15

Холодильне устаткування встановлюють у приміщеннях, на мінімальній відстані від стін або іншого обладнання не менш як 

варіанти відповідей

100 мм

1000 мм

10 мм

30 мм

Запитання 16

Яке устаткування називається середньотемпературним?

варіанти відповідей

0...8 0С

-12...0 0С

-12...-22 0С

Запитання 17

Яке призначення мають холодильні вітрини?

варіанти відповідей

це вертикальні пристінні пристрої з рядом полиць, розміщених по вертикалі та відкритою фронтальною частиною. Вони призначені для демонстрації та продажу охолоджених продуктів (переважно гастрономічних, молочно-жирових, овочів та фруктів). 

призначені для представлення та короткочасного зберігання попередньо охолоджених або заморожених продуктів. Особливістю є наявність прозорої (скляної) передньої панелі.

використовуються для охолодження та підтримання температури +5...+10 0С попередньо охолоджених освітлених соків, безалкогольних фірмових та ін. напоїв, їх дозування та продаж.

Запитання 18

Холодильне устаткування експлуатують у відповідності з правилами, відображеними:

варіанти відповідей

у навчальному посібнику

у справочнику технолога

у технічній документації

у каталогу холодильного устаткування

Запитання 19

Льодогенератори – це апарати для приготування 

варіанти відповідей

м'якого морозива за допомогою одночасного перемішування інгредієнтів, насичення повітрям, заморожування попередньо підготовленої рідкої суміші

десерту із льодяної крихти з фруктовим наповнювачем

харчового льоду в закладах ресторанного господарства

Запитання 20

В яких одиницях вимірюється кількість холоду?


варіанти відповідей

У кілокалоріях, ватах і джоулях.

У кілограмах і кіловатах.

У ватах і метрах.

У літрах і беккерелях

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест