Узагальнення знань з теми "Здоров'я людини .Фізична складова здоров'я."

Додано: 9 листопада 2022
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
Тест виконано: 15 разів
12 запитань
Запитання 1

Безпека життєдіяльності спрямована на захист:

варіанти відповідей

доріг і будівель

здоров'я і життя людини

зелених насаджень

вулиць та майданів

Запитання 2

Корисні звички:

варіанти відповідей

з'являються відразу

з'являються після тривалого повторення дій

не вимагають вольових зусиль

успадковуються від батьків

Запитання 3

Ризик - це можливість:

варіанти відповідей

щастя

небезпеки

подорожі

удачі

Запитання 4

Навколишнє середовище - це :

варіанти відповідей

двір,у якому ви живете

квартира у якій ви живете

природні умови життя будь-якого організму

люди,які вас оточують

Запитання 5

Техногенне середовище створене:

варіанти відповідей

природою

космічними силами

працею людини

тваринами

Запитання 6

Позначте,чим можуть бути небезпечні для людини компоненти техногенного середовища.

варіанти відповідей

будинок захищає нас від негоди

дороги допомогають швидко пересуватися

автомобіль перевозить пасажирів і вантажі

автомобілі забруднюють повітря вихлопними газами

Запитання 7

Надлишок води в харчовому раціоні:

варіанти відповідей

корисний

шкідливий

не впливає на організм

ніколи не спостерігається

Запитання 8

Вітаміни - це реовини ,які

варіанти відповідей

не обов'язково надходять до організму людини з їжею

організм людини не може синтезувати сам

організм людини може синтезувати сам

не потрібні організму людини

Запитання 9

Кількість енергії,що надходить в організм з їжею,завжди має:

варіанти відповідей

бути максимальною

бути мінімальною

відповідати кількості енергії ,витраченої організмом

відповідати постійній кількості енергії

Запитання 10

За нестачі в організмі йоду треба включати у свій раціон :

варіанти відповідей

водорість ламінарію(морську капусту)

білокачанну капусту

капусту кольрабі

цвітну капусту

Запитання 11

Найчастіше про енергетичну цінність продукту , включає зазначення кількості білків,жирів , вуглеводів , термін зберігання , інформує:

варіанти відповідей

обгортка товару

маркування товару

вміст товару

штрих-код товару

Запитання 12

Якість їжі можна визначити перш за все за її:

варіанти відповідей

ціною

упаковкою

виглядом,запахом

кольором

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест