Вибір харчових продуктів. Традиційні та сучасні системи харчування

Додано: 28 листопада 2022
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 178 разів
13 запитань
Запитання 1

В системі харчування якої національності переважають страви з морепродуктами та сир?

варіанти відповідей

української

кавказької

італійської

східної

Запитання 2

Що означає в перекладі з грецької слово "дієта"?

варіанти відповідей

смачна кухня

спосіб життя

виснажливе харчування

улюблена страва

Запитання 3

Що може бути наслідком відмови від вживання м'яса?

варіанти відповідей

сонливість

головний біль

загострення хронічних хвороб

зниження гемоглобіну

порушення обміну речовин

випадіння волосся

Запитання 4

Кондитерські вроби, шоколад, варення, солодкі фруктові напої - це:

варіанти відповідей

швидкі вуглеводи

повільні вуглеводи

білки

жири

Запитання 5

Серед наведених прикладів оберіть "корисні" вуглеводи:

варіанти відповідей

шоколад

білий хліб

бобові

тістечка

крупи

цільнозерновий хліб

Запитання 6

Нестача жирів у харчуванні призводить до:

варіанти відповідей

поганого засвоєння вітамінів А і Е

зниження цукру в крові

переїдання під час основного прийому їжі

дисбаланс у розвитку статевих гормонів

Запитання 7

Про який принцип здорового харчування йдеться: калорійність щоденного меню не повинна перевищувати щоденних енергетичних витрат.

варіанти відповідей

різноманітність

помірність

збалансованість

Запитання 8

Різке схуднення, порушення обміну речовин - це:

варіанти відповідей

діабет

анорексія

хвороби органів травлення

хвороби серцево-судинної системи

Запитання 9

Надмірне вживання солі, продуктів тваринного походження призводить до...

варіанти відповідей

діабету

ожиріння

серцево-судинних захворювань

анорексії

Запитання 10

Яке співвідношення білків, жирів та вуглеводів є оптимальним при помірному фізичному навантаженні?

варіанти відповідей

1:1:4

1:1:6

2:2:4

4:1:1

Запитання 11

Речовини, що підвищують термін зберігання продуктів.

варіанти відповідей

барвники

консерванти

антиоксиданти

ароматизатори

Запитання 12

Щоб надати харчової привабливості проктуктам, використовують

варіанти відповідей

підсолоджувачі

ароматизатори

стабілізатори кольору

загусники

Запитання 13

Які можуть бути наслідки надмірного вживання їжі з харчовими добавками?

варіанти відповідей

алергії

захворювання травної системи

захворювання печінки і нирок

провокування раку

притуплення почуття смаку

всі перераховані варіанти

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест