Види носіння зброї. Маскування. 11 кл

Додано: 22 листопада 2023
Предмет: Захист України, 11 клас
7 запитань
Запитання 1

Види носіння зброї

варіанти відповідей

На плечі - старий мисливський прийом.

На грудях - ремінь перекинутий через шию, автомат висить стволом вниз.

На блок пості виникає необхідність мати вільними руки, з іншого боку, зброя повинна знаходитися в положенні, що забезпечує можливість його швидкого застосування.

На грудях - ремінь перекинутий через спину, автомат знаходиться на грудях стволом вниз.

Запитання 2

На грудях - ремінь перекинутий через спину, автомат знаходиться на грудях стволом вниз. Плюси способу: основне навантаження припадає на спину, а не на шию; швидка підготовка до стрільби; можливість швидкого переходу до способу № 2. Недоліки: не можливо перекласти зброю з одного плеча на інше; складність застосування автомату у рукопашній сутичці.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 3

Рух повзком використовують, коли кулі противника летять на рівні пояса 

варіанти відповідей

60–80 см

30–40 см

Запитання 4

Рух “павуком“ або “крабом“. Інша назва такого способу “напівкарачки“ 

варіанти відповідей

тобто пересування може здійснюватися з опорою на чотири або три кінцівки з опорою на коліна, лікті або передпліччя, будь-яким боком тіла вперед.

дуже слабкий та епізодичний.

Запитання 5

Рух ривком. Цей метод використовують, коли вогонь противника дуже слабкий та епізодичний. 

варіанти відповідей

Пересування може здійснюватися з опорою на чотири або три кінцівки з опорою на коліна, лікті або передпліччя, будь-яким боком тіла вперед.

Цей метод передбачає дотримання певного алгоритму: обрав місце(укриття), до якого треба перебігти встав побіг з максимально можливою швидкістю ліг на землю зробив перекат (швидке переповзання) праворуч або ліворуч на 1–2 м – зайняв обрану позицію. 

Запитання 6

“Котячий“ рух. Цей спосіб полягає у пересуванні зі зброєю напоготові, на напівзігнутих ногах, нахиливши тулуб уперед та легко вигнувши спину дугою.

варіанти відповідей

ТАК

НІ

Запитання 7

Під час маскування важливо пам’ятати:• розмір – кілька предметів, близьких за розміром, краще піддаються маскуванню разом;• форма – у природі немає правильних геометричних фігур;• блиск – як правило, блищать масні або гладкі поверхні;• тінь – часто видає форми, які мозок впізнає навіть підсвідомо;• силует – об’єкт можна впізнати, якщо він виділяється на світлому фоні (або буде підсвіченим з тилу);• колір – вкрай важливими є найбільш поширені в конкретній місцевості кольори.

варіанти відповідей

ТАК

НІ

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест