Види столових приборів. Правила поведінки за столом. Сервірування святкового столу.

Додано: 13 січня 2021
Предмет: Трудове навчання, 5 клас
Тест виконано: 512 разів
9 запитань
Запитання 1

Приміщення в якому готують їжу називаються

варіанти відповідей

Кухня

Кафетерій

Коридор

Запитання 2

Сервірування столу

варіанти відповідей

це підготовка й оформлення столу для споживання їжі

правильне розміщення в певному порядку всіх необхідних для цієї мети предметів (столової білизни, посуду, приборів тощо)

прикрашання столу квітами

прикрашання столу серветками

Запитання 3

До столового посуду належать

варіанти відповідей

тарілки

чашки

блюдця

сковорідка

Запитання 4

До кухонного посуду відносяться

варіанти відповідей

каструлі

сковорідки

чашки

виделки

Запитання 5

Правильна послідовність сервірування столу

варіанти відповідей

скатертина,кухонне приладдя, декор, серветки, тарілки, посуд для напоїв


скатертина,декор,столове приладдя, посуд для напоїв,серветки, тарілки

скатертина, тарілки,столове приладдя, посуд для напоїв,серветки, декор

Запитання 6

Меню - це ...

варіанти відповідей

перелік страв, напоїв, які подають на сніданок, обід чи вечерю.

рецепт страви

назва страви

Запитання 7

Вживаючи їжу за столом на коліна кладуть ..... серветку.

варіанти відповідей

тканинну

паперову

улюблену

будь-яку

Запитання 8

Сукупність певних правил поведінки за столом під час вживання їжі називають 

варіанти відповідей

столовим етикетом

кухонним етикетом

Запитання 9

Знання етикету за столом дає людині

варіанти відповідей

 справити приємне враження і не потрапити у незручне становище

приємно споживати їжу

весело провести час з друзями

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест