Види теплової обробки, деруни

Додано: 12 грудня 2023
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
12 запитань
Запитання 1

які процеси ми відносимо до теплової обробки овочів?

варіанти відповідей

чищення

варіння

миття

запікання

Запитання 2

у якому місті щорічно відбувається фестиваль дерунів?

варіанти відповідей

Київ

Коростень

Львів

Запитання 3

До страв нашої національної кухні відносяться:

варіанти відповідей

Борщ, вареники, суші, коровай

борщ, вареники , деруни, вергунни, зрази

суп, круасани, макарони

Запитання 4

первинна обробка включає в себе:

варіанти відповідей

миття продуктів

чищення продуктів

варіння, тушкування

Запитання 5

Запікання це-

варіанти відповідей

нагрівання продуктів у жирі до кірочки

спосіб термічної обробки продуктів у печі чи духовій шафі

нагрівання у воді або на пару

Запитання 6

під час теплової обробки овочі втрачають вітаміни?

варіанти відповідей

ні, склад вітамінів залишається такий же

так, чим довша теплова обробка, тим менше вітамінів у готовій страві

Запитання 7

 В Україні цей овоч вважають другим хлібом:

варіанти відповідей

 квасоля

 жито

картопля

капуста

Запитання 8

Гарніри з овочів бувають:

варіанти відповідей

Прості, комбіновані, складні, додаткові

Прості, складні, скомпоновані

 Прості, складені, комбінаторні, об’єднані

Запитання 9

Гарнір – це


варіанти відповідей

Доповнення до основної страви

 Доповнення до м'ясних, рибних страв, наприклад (овочі, картопляне пюре, каші)

Друга страва

Всі відповіді правильні

Запитання 10

Користувалися великою популярністю у народній кухні, особливо у північних районах України. Сиру картоплю терли на тертушці, зливали зайву рідину, додавали ложку-дві білого борошна чи картопляного крохмалю, яйце, терту сиру цибулину, ретельно розмішували і смажили на олії чи смальці.

варіанти відповідей

Картоплянки

Котлети

Деруни

Запитання 11

Комбінований процес теплової обробки овочів під час якого овочі обсмажують, а потім доводять до готовності в невеликій кількості рідини з додавання корінців, спецій, цибулі

варіанти відповідей

Пасерування

Смаження

Запікання

Тушкування

  Варіння

Запитання 12

Залежно від теплової обробки овочів страви з овочів поділяють на:

варіанти відповідей

 Всі відповіді правильні

Запечені

Смажені 

Припущені

Тушковані

Відварні


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест