Види теплової обробки овочів

Додано: 24 квітня 2023
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
Тест виконано: 133 рази
13 запитань
Запитання 1

Варіння, смаження, тушкування, запікання це види

варіанти відповідей

Первинної обробки продуктів

теплової обробки продуктів

Приготування страв

Запитання 2

Основний спосіб нагрівання в рідині - це

варіанти відповідей

варіння

смажання

пасерування

жарова шафа

Запитання 3

Смаження у фритюрі це -

варіанти відповідей

без жиру і без рідини

варіння на парі

нагрівання продукту повністю занувенного у жир

Запитання 4

Легке обсмажування з невеликою кількістю жиру

варіанти відповідей

припускання

пасерування

смаження у фритюрі

Запитання 5

При варінні овочів, щоб зменшити втрату вітамінів, кришку треба тримати

варіанти відповідей

закритою

відкритою

Запитання 6

Під час варіння яких овочів не додають сіль

варіанти відповідей

картопля, цибуля

морква, буряк

капуст, картопля

Запитання 7

Овочі мають харчову цінність через велику кількість...

варіанти відповідей

вуглеводів

білків

вітамінів

жирів

Запитання 8

До первинної обробки овочів відносяться операції...

варіанти відповідей

Миття

Смаження

Чищення

Розморожування

Запитання 9

Усі овочі проходять обробку:

варіанти відповідей

Теплову

Первинну

Заключну

Запитання 10

Під час теплової обробки овочів їх поживна цінність:

варіанти відповідей

Збільшується

Зменшується

Не змінюється

Запитання 11

Правила раціонального харчування, це

варіанти відповідей

Режим харчування

Збалансоване харчування

Різноманітне харчування

Культурне харчування

Запитання 12

Нарізати овочі треба на

варіанти відповідей

Дошках

Столі

Тарильці

Запитання 13

Найкорисніше вживати овочі:

варіанти відповідей

у сирому стані

у вареному стані

у маринованому стані

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест