Види тіста (підсумковий тест)

Додано: 18 квітня
Предмет: Технології, 10 клас
20 запитань
Запитання 1

Види тіста за способом приготування -

варіанти відповідей

дріжджове і бездріжджове

 жирне і прісне

густе і рідке

Запитання 2

Тісто -це

варіанти відповідей

десертна страва, яку готують з протертих фруктів та ягід, збитих у пінообразну масу

паста що отримується з крупи шляхом перемішування її з водою та жирів

паста різної густоти, що отримується з борошна шляхом перемішування її з невеликою кількістю води та (інколи) жирів та інших речовин

Запитання 3

Для чого необхідно просіювати борошно?

варіанти відповідей

для видалення сторонніх залишків

для збільшення об'єму борошна

щоб очистити продукт від сторонніх залишків і наситити його киснем. 

для більшого дозрівання борошна

Запитання 4

Основною сировиною для приготування дріжджового тіста є

варіанти відповідей

борошно, дріжджі, сіль, цукор, яйця,

борошно, сіль, цукор, солод, жири,

борошно, вода, дріжджі, сіль,

Запитання 5

Який вид пирога зображено:

варіанти відповідей

закритий

 відкритий

 напіввідкритий

Запитання 6

Оберіть продукти, які необхідні для приготування прісного тіста

варіанти відповідей

Сода

Сметана

Вода

борошно

дріжжі

яйця

сіль

Запитання 7

Після замішування готове тісто залишають на 30-40 хвилин для:

варіанти відповідей

надання йому однородної консистенції

набухання клейковини і надання йому еластичності

надання йому кращіх смакових властивостей

Запитання 8

Вареники - це страва із

варіанти відповідей

із дріжджового тіста

із листкового тіста

із прісного тіста

із пісочного тіста

Запитання 9

Який виріб зображен на малюнку?

варіанти відповідей

манти

равіолі

вареники

хінкалі

Запитання 10

Яких видів бувають дріжджі?

варіанти відповідей

Пресовані

Рідкі

Сухі

Тверді

м'які

Запитання 11

В якій країні вперше було винайдено листкове дріжджове тісто?

варіанти відповідей

Австрія

Італія

Франція

Німеччина

Запитання 12

Виберіть вироби з листкового тіста:

варіанти відповідей

Лапша

Круасани

Галушки

Рулети

Самса

Кекси

Штрудель

Запитання 13

Чи можна зберігати листкове тісто у морозильній камері?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 14

Основні компоненти класичного бісквіту:

варіанти відповідей


Борошно,цукор, яйця, розпушувач тіста


Борошно,цукор, яйця

Борошно, цукор, яйця,олія

Запитання 15

Який виріб зображений на малюнку?

варіанти відповідей

кекс

ромова баба

коровай

розтягаї

ватрушки

Запитання 16

Начинка-це:

варіанти відповідей

вид наповнювача для підкреслення смакових якостей виробу

перемелені на м'ясорубці продукти для подальшого використання в кулінарії

спеціально приготовлена суміш продуктів для наповнення кулінарних, булочих і кондитерських виробів

Запитання 17

По смаковим якостям начинки поділяються на:

варіанти відповідей

солодкі та несолодкі

рідкі та густі

 солоні та кислі

Запитання 18

З якого тіста виготовляють ролліні?

варіанти відповідей

тісто філо

пісочне

дріжджове

бісквітне

Запитання 19

Виберіть вироби з прісного тіста:

варіанти відповідей
Запитання 20

Який виріб зображен на малюнку?

варіанти відповідей

слойка

самса

пиріг

бутербод

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест