Виготовлення борошняних кондитерських виробів

Додано: 26 березня
Предмет:
20 запитань
Запитання 1

1. Основна сировина кондитерського виробництва:

варіанти відповідей

цукор, борошно, жири, яйця, молочні продукти

цукор, крохмаль, яйця, сода

яйця, молоко, борошно, ізюм, мак

Запитання 2

2. Солодка рідина, дуже в’язка, без запаху, безбарвна, з ледь жовтуватим відтінком

варіанти відповідей

мед

патока

цукровий сироп

Запитання 3

3. Порошкоподібний продукт, який одержують при розмелюванні зерна:

варіанти відповідей

крохмаль

борошно

сода

Запитання 4

4. Молоко, яке піддається обробці при температурі не вище ніж 100º С називається

варіанти відповідей

кип´яченим

пастеризованим

стерилізованим

Запитання 5

5. Як поділяються яйця залежно від терміну зберігання, якості й маси?

варіанти відповідей

холодильникові і дієтичні

вапновані і столові

дієтичні і столові

Запитання 6

6. При розрахунках рецептур умовно прийнята маса одного яйця без шкаралупи, що дорівнює

варіанти відповідей

60 г

50 г

40 г

Запитання 7

7. Коли забороняється використання меланжу? При приготуванні

варіанти відповідей

тіста

опари

кремів

Запитання 8

8. Драглеутворююча речовина, яку одержують з морських водоростей:

варіанти відповідей

желатин

агар - агар

пектин

Запитання 9

9. Сушені цілі плоди абрикос з кісточкою

варіанти відповідей

урюк

курага

кайся

Запитання 10

10. Подрібнена терта какао-маса з цукром і какао-маслом

варіанти відповідей

шоколад

шоколадна глазур

какао-порошок

Запитання 11

11. Крем, який має вигляд ледь драглистої, пастоподібної маси, яка не зберігає

наданої форми

варіанти відповідей

вершковий

сметанний

заварний

Запитання 12

12. Яке використання сиропу – тираж?

варіанти відповідей

для глазурування поверхні пряників

для просочування виробів

для оздоблення тістечок і тортів

Запитання 13

13. Яка особливість приготування крему масляного «Нового»? Використовують:

варіанти відповідей

згущене молоко

цукрову пудру

молочно-цукровий сироп

Запитання 14

14. Дрібна різнокольорова крупка, що виготовляється із помади:

варіанти відповідей

фісташкова крупка

нонпарель

трюфельна крупка

Запитання 15

15. Форма округла або кільцеподібна, колір світло-коричневий, зверху посипані

цукровою пудрою

варіанти відповідей

біляші

пампухи

вергуни

Запитання 16

16. Пиріг для приготування якого викладають шар тіста, потім начинку; на начинку кладуть смужки тіста у вигляді решіток

варіанти відповідей

відкритий

напіввідкритий

закритий

Запитання 17

17. Основною сировиною для приготування пісочного тіста є борошно, жир і цукор у співвідношенні

варіанти відповідей

1:2:3

2:1:3

3:2:1

Запитання 18

18. Пісочне десертне (м’яке) тісто формують за допомогою

варіанти відповідей

кондитерського мішка

виїмок

нарізають

Запитання 19

19. Який термін зберігання тортів з масляним основним кремом?

варіанти відповідей

24 год

36 год

72 год

Запитання 20

20. Який термін зберігання тістечок із заварним кремом?

варіанти відповідей

6 год

7 год

24 год

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест