Використання столового посуду, приборів, білизни

Додано: 8 лютого 2021
Предмет:
Тест виконано: 26 разів
15 запитань
Запитання 1

 У ресторанному господарстві використовується посуд

варіанти відповідей

порцеляновий, фаянсовий, керамічний

скляний, кришталевий, металевий, дерев'яний, пластмасовий.

порцеляновий, фаянсовий, керамічний, скляний, кришталевий

порцеляновий, фаянсовий, керамічний, скляний, кришталевий, металевий, дерев'яний, пластмасовий.

Запитання 2

Металевий посуд використовується для

варіанти відповідей

готування й подачі гарячих закусок, супів, других блюд, деяких солодких блюд і гарячих напоїв.

готування й подачі супів, других блюд

готування й подачі деяких солодких блюд і гарячих напоїв.

Запитання 3

Посуд із пластмас використовується на підприємствах ресторанного господарства

варіанти відповідей

для пакування їжі з собою

для послуг кейтирингу

для морського, повітряного, залізничного транспорту.

Запитання 4

Пиріжкова тарілка діаметром 175 мм застосовується для

варіанти відповідей

споживання хліба, тостів, розтягаїв, пиріжків, грінок і інших виробів.

споживання половини порції готових страв

споживання хліба

Запитання 5

Закусочна тарілка діаметром 200 мм використовується для

варіанти відповідей

споживання рибних закусок

споживання мясних закусок

споживання всіх видів закусок.

Запитання 6

Перед подаванням кожної нової групи страв необхідно

варіанти відповідей

уточнити страви у гостей

порахувати гостей

прибрати стіл.

Запитання 7

Глибокі тарілки можна збирати по

варіанти відповідей

дві відразу : одна у лівій руці й одна в правій.

три відразу: дві у лівій руці й одна в правій.

три відразу: одна у лівій руці й дві в правій

Запитання 8

При збиранні посуду тритарілковим способом

варіанти відповідей

дві тарілки офіціант утримує в лівій руці, третю і наступні ставить на кисть руки, на першу тарілку скидає відходи, на другу кладе столові набори.

дві тарілки офіціант утримує в правій руці, третю і наступні ставить на кисть руки, на першу тарілку скидає відходи, на другу кладе столові набори.

Запитання 9

Чашки збирають

варіанти відповідей

разом з блюдцями

чашки окремо блюдця окремо

в будь якому порядку

Запитання 10

Техніка перенесення офіціантом підноса:

варіанти відповідей

на рівні плеча

на рівні зігнутого ліктя

на рівні грудей

всі варіанти вірні

Запитання 11

На бенкеті-коктейль тарілки і столові набори індивідуального використання

варіанти відповідей

застосовують

не застосовують

Запитання 12

Для приготування й подавання напоїв використовують

варіанти відповідей

кувшини

крюшонниці з ложками

глечики

Запитання 13

Протиральні рушники застосовуються для

варіанти відповідей

протирання рук офіціанта при необхідності

витирання столів

протирання і полірування посуду і столових приладів

Запитання 14

Кількість обслуговуючого персоналу для банкету з повним обслуговуванням, на кількість гостей 4-6



варіанти відповідей

2

4

6

Запитання 15

Кількість обслуговуючого персоналу для банкету фуршет, на кількість гостей 15-20


варіанти відповідей

1

5

15

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест