Вироби з тіста

Додано: 9 жовтня
Предмет: Технології, 11 клас
12 запитань
Запитання 1

Який розпушувач використовують для приготування дріжджового тіста?


варіанти відповідей

біологічний

хімічний

 механічний

Запитання 2

В яких випадках готують дріжджове тісто опарним способом?


варіанти відповідей

Коли використовують для приготування тіста велику кількість здоби

 Коли використовують борошно слабкої клейковини

 Коли використовують значно менше дріжджів, ніж по рецептурі

Запитання 3

Яке борошно краще використати для бісквітного тіста?

     

варіанти відповідей

 З низьким вмістом клейковини;

З високою газоутворюючою здатністю;

 З високим вмістом клейковини;

Запитання 4

В чому різниця приготування бісквіту «Буше» від основного?

     

      


варіанти відповідей

 Яйця для бісквіту «Буше» збивають у 2-а рази довше

  Цукру використовують у 2-а рази більше

  Жовтки і білки збивають окремо

Запитання 5

Готовність бісквіта визначають за

    


варіанти відповідей

 консистенцією

пористістю поверхні

  кольором скоринки та пружністю

Запитання 6

Вареники – це страва


варіанти відповідей

із прісного тіста

  із листового тіста

 із дріжджового тіста

    із безопарного тіста

Запитання 7

Борошно просіюють для того, щоб



варіанти відповідей

 наситити киснем

покращити смакові якості

 прогріти

Запитання 8

Рідке тісто, яке складається з борошна, дріжджів, рідини, цукру, називається


варіанти відповідей

опарою

 бісквітним

пісочним

бездріжджовим

Запитання 9

Біологічні розпушувачі - це


варіанти відповідей

сода і амоній харчовий

дріжджі

збивання продукту

Запитання 10

Вкажіть правильну послідовність замішування бездріжджового

листкового тіста:

А) кладуть на тісто брусочок вершкового масла;

Б) масло ніби накривають кутами тіста і розкатують;

В) замішують воду, борошно, сіль і розкатують у прямокутник

Г) Процедуру повторюють ще щонайменше 10-15 разів і

відправляють у холодильник.

варіанти відповідей

В; А; Б ; Г

В; Б; Г; А

В; А; Г; Б

Запитання 11

Який вид листкового тіста вважається класичним?


варіанти відповідей

Вершкове

Дріжджове

Бездріжджове

Содове

Пісне

Запитання 12

Основною сировиною для приготування пісочного тіста є

варіанти відповідей

 борошно, жир,цукор

 яйця, жир, цукор, кефір

 яйця, молоко, борошно,цукор

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест