Ферменти. Вітаміни

Додано: 20 грудня 2022
Предмет: Біологія, 10 клас
Копія з тесту: Вітаміни і ферменти
Тест виконано: 283 рази
12 запитань
Запитання 1

Укажіть захворювання, яке спричинене відсутністю в організмі певного вітаміну:

варіанти відповідей

Авітаміноз

Гіповітаміноз

Гіпервітаміноз

Запитання 2

Оберіть назву вітаміну, який застосовують для профілактики і лікування рахіту у дітей

варіанти відповідей

B12 

D

A

E

Запитання 3

До водорозчинних відносяться вітаміни

варіанти відповідей

 С і А

А і D 

вітаміни групи В

D  і С

Запитання 4

Фермент пепсин каталізує розщеплення

варіанти відповідей

вуглеводів;

жирів;

білків;

нуклеїнових кислот.

Запитання 5

Ферменти впливають на обмін речовин:

варіанти відповідей

сповільнюючи його;

прискорюючи його;

не змінюють його швидкість.

Запитання 6

Яку природу можуть мати ферменти?

варіанти відповідей

білки

вуглеводи

ліпіди

неорганічні сполуки

Запитання 7

Укажіть основні ферменти, що виділяються слинними залозами і сприяють розщепленню вуглеводів.

варіанти відповідей

мальтаза, пепсин

мальтаза, амілаза

амілаза, ліпаза

каталаза, мальтаза

Запитання 8

Відомо, що ферменти, які розщеплюють вітаміни, малоактивні за низьких температур. Укажіть умову зберігання або обробки овочів та фруктів, пов'язану з описаною властивістю.

варіанти відповідей

мити до нарізання

зберігати охолодженими 

варити в окропі

зберігати в закритих контейнерах за кімнатної температури

Запитання 9

Назвіть орган травної системи, у якому починають розщеплюватися вуглеводи:

варіанти відповідей

ротова порожнина

стравохід

шлунок

дванадцятипала кишка

Запитання 10

Назвіть фермент, який забезпечує знезараження в ротовій порожнині:


варіанти відповідей

мальтоза

пепсин;

лізоцим

амілаза

Запитання 11

Укажіть речовину вітаміну А

варіанти відповідей

Ретинол

Оцтова кислота

Кальциферон

Аскорбінова кислота

Запитання 12

Назвіть продукти - джерела аскорбінової кислоти:

варіанти відповідей

Квашена капуста, шипшина, смородина;

Молоко, молочні продукти;

Хлібні продукти, дріжджі пивні;

Цибуля, кедрові горіхи, помідори;

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест