Визначення категорії вгодованості забійних тварин

Додано: 8 лютого 2022
Предмет: Біологія, 11 клас
Тест виконано: 81 раз
20 запитань
Запитання 1

Вкажіть місця відкладання жиру у великої рогатої худоби:

варіанти відповідей

біля основи хвоста, на сідничних горбах, маклоках, останніх ребрах, попереку;

на спині, за остистими відростками хребців, на ребрах і попереку, біля основи хвоста та у курдюку;

на спині, у ділянці верхньої третини ребер, на попереку та по гребеню шиї.


Запитання 2

Партія тварин, що надходять на забій це:


варіанти відповідей

певна кількість тварин одного виду, статі та віку, що надходять в одному транспортному засобі, супроводжуються однією товарно-транспортною накладною і одним ветеринарним свідоцтвом;


будь-яка кількість тварин, різного віку, статі, категорії вгодованості, що надходять у декількох транспортних засобах, супроводжуються однією товарно-транспортною накладною і одним ветеринарним свідоцтвом;

будь-яка кількість тварин, одного виду, різної статі та категорії вгодованості, що надходять у декількох транспортних засобах, супроводжуються однією товарно-транспортною накладною.

Запитання 3

На скільки груп поділяється велика рогата худоба для забою залежно від віку та статі при визначенні категорій вгодованості?


варіанти відповідей

дві групи;

три групи

чотири групи

Запитання 4

Телята-молочники,це тварини віком:

варіанти відповідей

від 14 днів до 3 місяців;

від 3 місяців до 8 місяців

від 8 місяців до 3 років.

Запитання 5

До першої категорії вгодованості забійних свиней відносяться:


варіанти відповідей

поросята молочники у яких шкіра біла або дещо рожева, без пухлин, висипів, синців, ран, укусів, остисті відростки спинних хребців і ребра не виступають, живою вагою від 4 до 8 кг, товщина шпику необмежена;

свині-молодняк (свинки і кабанчики), білої масті, шкура без пігментованих плям, пухлин, висипів і травматичних пошкоджень підшкірної тканини, живою вагою від 70 до 100 кг включно

кнурці живою вагою до 70 кг, товщина шпику від 1,0 і більше;

Запитання 6

На які групи поділяються коні для забою залежно від віку?

варіанти відповідей

дорослі, молодняк і лошат;

старі, дорослі, молодняк;

молоді, старі.

Запитання 7

Які показники мають значення при визначенні категорії вгодованості кролів:


варіанти відповідей

вік, стать, порода, пора року;

вік, технологія вирощування, тип годівлі, розвиток м’язів, підшкірні жирові відкладення;

розмір партії, термін відгодівлі, розвиток м’язів і спинних хребців. 

Запитання 8

Кролів призначених для забою поділяють на три категорії вгодованості:


варіанти відповідей

першу, другу, третю;

вищу, середню, нижче середньої;

вищу, першу, другу.

Запитання 9

До якої категорії відносять велику рогату худобу, яка за вгодованістю не відповідає вимогам першої та другої категорії:


варіанти відповідей

третьої;

виснажених;

худих

Запитання 10

До якої категорії вгодованості відносяться забійні свині, що мають наступні характеристики: Свині молодняк (свинки і кабанчики) вагою до 150 включно та товщиною шпику понад 3,0 см:


варіанти відповідей

до першої;

до другої;

до третьої

Запитання 11

Скільки категорій вгодованості мають дорослі коні:

варіанти відповідей

одну;

дві;

три.

Запитання 12

До якої категорії вгодованості належить кінь віком 12 місяців і вагою 125 кг, якщо у нього: м’язи розвинені добре, форма тіла округла, плече-лопаткові з’єднання, маклоки і сідничі горби дещо виступають:


варіанти відповідей

першої

другої

третьої

Запитання 13

До якої категорії вгодованості відносять забійних кролів віком 3–4 міс, живою масою від 2,4 до 4,0 кг, що вирощені за інтенсивною технологією:


варіанти відповідей

вищої;

першої

другої.

Запитання 14

Які свині відносяться до пятої категорії вгодованості ?

варіанти відповідей

підсвинки (свинки і кабанчики), вагою від 20 до 70 кг і товщиною шпику від 1,0 см і більше

поросята-молочники, вагою від 4 до 8 кг включно, товщина шпику необмежена

свиноматки, вага в яких необмежена, а товщина шпику від 1 см і більше.

Запитання 15

Вкажіть місця відкладання жиру у коней:

варіанти відповідей

біля основи хвоста, на сідничних горбах, маклоках, останніх ребрах, попереку;

на спині, у ділянці верхньої третини ребер, на попереку та по гребеню шиї

на спині, за остистими відростками хребців, на ребрах і попереку, біля основи хвоста та у курдюку

Запитання 16

Тварини якого віку відносяться до групи телята:


варіанти відповідей

віком від 14 днів до 3 місяців;

віком від 3 місяців до 8 місяців

віком від 8 місяців до 3 років.

Запитання 17

Які основні критерії застосовують для визначення вгодованості забійних тварин:

варіанти відповідей

розвиток жирової, кісткової та м’язової тканин, вік та стать тварин;

випинання маклоків, сідничих бугрів та остистих відростків

ступінь розвитку м’язової тканини, випинання остистих відростків і ребер, наявність підшкірних жирових відкладень

Запитання 18

Основним показником, що характеризує угодованість свиней, є:

варіанти відповідей

товщина шпика;

ступінь розвитку мязової тканини;

розвиток жирових відкладень в курдці.

Запитання 19

Як поділяється птиця, що надходитьна забій:

варіанти відповідей

за видами (кури, качки, гусаки, індички, цесарки);

за вікоммолода (курчата, каченята, індичата, гусенята та ін.) і доросла – (кури, качки, гусаки, індики та ін.)

за категорією внодованості (перша, друга);

за вагою

Запитання 20

Молодняк великої рогатої худоби залежно від ваги поділяться на класи:

варіанти відповідей

перший, другий,третій;

вищий, середній, нижче середнього;

вищий, перший, другий, третій

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест