Зовнішні ознаки, які необхідно враховувати при визначенні м’яса хворих, загиблих, або забитих в агональному стані тварин:
Який колір лімфатичних вузлів туш отриманих від хворих, загиблих або забитих в агональному стані тварин:
Які ступені знекровлення туш забійних тварин ви знаєте:
Гіпостази – це
Який колір жиру при задовільному знекровленої туші?
Який колір має витяжка з м’яса за проведення бензидинової проби у здорових тварин:
рН м’ясного екстракту, отриманого з м’яса хворих тварин:
Які зміни виникають у пробірці з фільтратом, отриманим із м’яса хворих тварин, за проведення формольної проби:
У чому полягає суть формольної проби:
Як визначають ступінь знекровлення туші:
Що визначають за допомогою бензидинової проби:
Від чого залежить зрушення рН у кислу сторону після забою тварин:
Які лабораторні методи дослідження застосовують для виявлення м’яса хворих, загиблих або забитих в агональному стані тварин?
Дуже погано знекровлені туші отримують від:
Характерна наявність гіпостазів для:
У яких місцях туші виявляють гіпостази при забої хворих тварин та у стані агонії
рН м’ясного екстракту, отриманого з м’яса здорових тварин:
До випадків вимушеного забою відносять:
М’ясо, отримане від хворих або забитих в агональному стані тварин:
М’ясо погано знекровлене, із синюшним або бузково-рожевим відтінком лімфатичних вузлів, рН 6,6 і вище, реакція на пероксидазу негативна, а формольна реакція супроводжується утворенням драглистого згустку. Таке м’ясо отримане від
Визначення м'яса хворих тварин у реакції з нейтральним формаліном ставлять із м'ясом:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома