Вуглеводи

Додано: 2 квітня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 33 рази
12 запитань
Запитання 1

1. Вуглеводи класифікуть на:

варіанти відповідей

а) моносахариди, пентози, гексози;

б) пентози, дисахариди, полісахариди;

в) дисахариди, моносхариди, полісахариди;

г) гексози, пентози, дисахариди.

Запитання 2

2. До моносахаридів не відноситься:

варіанти відповідей

а) глюкоза;

б) сахароза;

в) рибоза;

г) фруктоза.

Запитання 3

3. Молекулярна формула сахарози:

варіанти відповідей

а) С6Н12О6;

б) С5Н10О5;

в) С12Н22О11;

г) С2Н4О2.

Запитання 4

4. Класи органічних сполук до яких відноситься глюкоза:

варіанти відповідей

а) спирти, карбонові кислоти;

б) альдегіди, карбонові кислоти;

в) спирти, альдегіди;

г) карбонові кислоти, кетони.

Запитання 5

5. Різниця між глюкозою і сахарозою у:

варіанти відповідей

а) наявності у глюкози групи СООН;

б) відсутності у схарози групи СОН;

в) наявністю у глюкози груп ОН;

г) відсутністю у сахарози груп ОН.

Запитання 6

6. Якісна реакція на глюкозу:

варіанти відповідей

а) взаємодія з купрум(II) сульфатом;

б) взаємодія з натрій гідроксидом;

в) взаємодія з натрій сульфатом;

г) взаємодія з купрум(II) гідроксидом.

Запитання 7

7. Хімічна властивість, що не притаманна моносахаридам (глюкозі):

варіанти відповідей

а) гідроліз;

б) повне окиснення (горіння);

в) часткове окиснення;

г) бродіння.

Запитання 8

8. Відмінність крохмалю і целюлози з формулою (С6Н10О5)n полягає в:

варіанти відповідей

а) різній кількості ланок С6Н10О5 і будові цих ланок;

б) фізичних властивостях;

в) хімічних властивостях;

г) застосуванні та поширенні.

Запитання 9

9. Пара речовин, які утворюються в результаті гідролізу сахарози:

варіанти відповідей

а) глюкоза та фруктоза;

б) глюкоза та мальтоза;

в) глюкоза та целюлоза;

г) глюкоза та лактоза.

Запитання 10

10. Пошрення в природі глюкози:

варіанти відповідей

а) березовий і кленовий соки;

б) мед;

в) нектар квітів;

г) цукровий буряк; 

д) виноград;

е) цукрова тростина;

ж) картопля.

Запитання 11

11. Пошрення в природі сахарози:

варіанти відповідей

а) березовий і кленовий соки;

б) мед;

в) виноград;

г) нектар квітів;

д) цукрова тростина;

е) цукровий буряк;

д) картопля.

Запитання 12

12. Пошрення в природі крохмалю і целюлози:

варіанти відповідей

а) цукрові тростина і буряк;

б) картопля;

в) рис;

г) мед;

д) деревина;

е) льон;

ж) нектар квітів.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест