Яйця, яєчні продукти

Тест виконано: 1 раз
20 запитань
Запитання 1

Які яйця найкраще засвоюються організмом людини?




варіанти відповідей

 сирі

 варені

 смажені

Запитання 2

 Дієтичними називають яйця, термін зберігання яких не перевищує




варіанти відповідей

 7 діб

 10 діб

 30 діб

Запитання 3

Шкаралупа в яйці становить




варіанти відповідей

 36%

 12%

 15%

Запитання 4

Найціннішою частиною яйця є

 



варіанти відповідей

білок

 шкаралупа

 жовток

Запитання 5

В харчовому повноцінному яйці повітряна камера знаходиться




варіанти відповідей

 в гострому кінці

 в тупому кінці

 збоку яйця

Запитання 6

 Щоб замінити одне яйце масою нетто 40 г, потрібно взяти меланжу



варіанти відповідей

 60 г

 80 г

 40 г

Запитання 7

Не допускаються до реалізації яйця:


варіанти відповідей

масою менше 45г (дрібні);

віднесені до харчових неповноцінних (крім бою) або до технічних;

з забрудненою шкаралупою.

Запитання 8

До технічних дефектів яєць відносяться:

варіанти відповідей

бій;

витікання, красюк;

кров’яне кільце, велика пляма, тумак, а також яйця міражні, з гострим запахом, який не зникає.

Запитання 9

Міражні яйця - це:

варіанти відповідей

яйця, з плямами під шкаралупою розміром більше 1/8 поверхні;

яйця, вилучені з інкубаторів як незапліднені;

яйця із стороннім запахом, який легко зникає.

Запитання 10

Доброякісні яйця - це:

варіанти відповідей

такі яйця, що відповідають вимогам стандарту щодо дієтичних і столових;

яйця, що мають певні дефекти;

міражні яйця.

Запитання 11

"Насічка" -

варіанти відповідей

надтріснута шкаралупа;

частково зім'ята шкаралупа;

рухома повітряна камера.

Запитання 12

"Запашистість" -

варіанти відповідей

пошкодження шкаралупи;

рухома повітряна камера;

наявність стороннього, невластивого запаху.

Запитання 13

"Присушка" -

варіанти відповідей

жовток присох до шкаралупи внаслідок надмірного випаровування вологи з яйця крізь пори;

наявність стороннього, невластивого запаху;

частково зім'ята шкаралупа.

Запитання 14

"Велика пляма" -

варіанти відповідей

яйце, що має плісняву поверхню шкаралупи чи адсорбувало запах плісняви;

пліснява пляма під шкаралупою розміром більше 1/8 поверхні яйця;

яйця, вилучені з інкубатора.

Запитання 15

Яйця мають маркіровку:

варіанти відповідей

індивідуальну;

споживчу,

транспортну.

Запитання 16

"Зелена гнилизна" -

варіанти відповідей

яйця з білком зеленого кольору, мають різкий неприємний запах;

яйця, вилучені з інкубатора;

яйця, що відповідають стандартам.

Запитання 17

В дієтичних яйцях білок:

варіанти відповідей

щільний;

світлий;

прозорий.

Запитання 18

Залежно від маси дієтичні і столові яйця розподіляють на:

варіанти відповідей

3 категорії;

холодильникові;

вапновані.

Запитання 19

Залежно від терміну зберігання та якості, згідно ГОСТ 27583, курячі яйця розподіляють на:

варіанти відповідей

дієтичні;

столові;

вапновані.

Запитання 20

Курячі яйця класифікують за слідуючими ознаками:

варіанти відповідей

терміном зберігання;

якістю;

масою.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест