Юля Смаль "Хімія і їжа"

Додано: 19 травня 2021
Предмет: Літературне читання, 3 клас
Тест виконано: 489 разів
6 запитань
Запитання 1

Кого можна назвати хіміком-експериментатором?

варіанти відповідей

хто приготував м'ясо чи картоплю

провів дослід з різними речовинами в спеціальній лабораторії

зварив яйце

посолив суп

замісив тісто і спік запашний хліб

запарив узвар чи приготував чай

Запитання 2

В чому полягає суть хімічної реакції та хімічного перетворення?

варіанти відповідей

в залежності від місця проведення

у зміні властивостей речовини

у правильності перетворення

у зміні температури під час хімічної реакції

Запитання 3

Як змінюється твердість картоплі в ході варіння?

варіанти відповідей

збільшується в 10 разів

зменшується в 10 разів

Запитання 4

Хто винайшов "м'ясний екстракт", так звані бульйонні кубики?

варіанти відповідей

Антуан Лоран Лавуазьє

Огюст Парманьтьє

Юстус фон Лібіх

Запитання 5

Кого називають батьком сучасного хлібопечення?

варіанти відповідей

Юстус фон Лібіх

Огюст Парманьтьє

Антуан Лоран Лавуазьє

Запитання 6

Чим прославився відомий вчений Антуан Лоран Лавуазьє?

варіанти відповідей

засновник вчення про розчини

навчив людей консервувати овочі й запропонував користуватися справжнім рослинним цукром

розробив молочні суміші для немовлят

дослідив залежність якості м'ясного бульйону від його густини

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест