За наведеними характеристиками та фото визначити країну Африки або її столицю

Тест виконано: 53 рази
22 запитання
Запитання 1

Країна Північної Африки. Більшу частину країни займає пустеля. “Колиска” давньої цивілізації. На її території розміщено одне з чудес світу. Сучасний центр туризму.


варіанти відповідей

Єгипет

Алжир

Єфіопія

Кенія

Нігер

ЦАР

Запитання 2

Одна з найбільших країн Африки. Розташована у середній течії річки Ніл. На півночі межує з Єгиптом, на сході з Ефіопією. Столиця країни знаходиться на злитті річок Білого та Голубого Нілу.

варіанти відповідей

Марокко

Мозамбік

Судан

Мадагаскар

Сенегал

Того

Запитання 3

Країна Північно-Західної частини Африки. Форма державного правління – конституційна монархія. Більшу частину країни займають гори Атлас. Одне з найбільших міст країни – місто Касабланка



варіанти відповідей

Мавританія

Західна Сахара

Марокко

Гвінея-Бісау

Ліберія

Малі

Запитання 4

Країна Північної Африки. Має вихід до Середземного моря. Має великі поклади газу і нафти. Сучасний район політичної не стабільності. На території країни спостерігалась найвища температура північної півкулі (+58). На фото зображено колишнього лідера цієї країни.


варіанти відповідей

Туніс

Алжир

Чад

Нігерія

Лівія

Буркіна-Фасо

Запитання 5

Країна Східної Африки. Найбільший порт країни Момбаса. На сході межує з Сомалі, на півдні з Танзанією. На території країни розташовано відомий національний парк Цаво.


варіанти відповідей

Південний Судан

Єфіопія

Малі

Демократична Республіка Конго

Камерун

Кенія

Запитання 6

Країна Південної Африки. Має вихід до Індійського океану. По її території тече річка Замбезі . Протока відділяє її від острова Мадагаскар.


варіанти відповідей

Сомалі

Руанда

Мозамбік

Замбія

Зімбабве

Ботсвана

Запитання 7

Країна Південної Африки. Має вихід до Атлантичного океану. Колишня колонія Португалії. Посідає ІІ місце за народжуваністю (52,3 на 1000 мешканців). На півночі межує з Демократичною республікою Конго.


варіанти відповідей

Гана

Габон

Сан-Томе і Принсипі

Ангола

Намібія

Лесото

Запитання 8

Країна Західної Африки. Під прапором цієї країни ходять найбільше суден у світі, так званий "зручний прапор". Межує з Кот-д'Івуар, Гвінеєю, Сьєрра-Леоне.


варіанти відповідей

Сенегал

Кабо-Верде

Ліберія

Малі

Нігер

Бенін

Запитання 9

Найбільш розвинута країна Африки. На її території знаходиться держава-анклав Лесото. Омивається водами Атлантичного і Індійського океанів. Найбільші міста Кейптаун, Йоханесбург, Дурбан. Колишній центр расизму.


варіанти відповідей

ЦАР

ДРК

ПАР

Ботсвана

Есватіні

Замбія

Запитання 10

Парламентська республіка. Країна на сході Африки, на узбережжі Індійського океану, на так званому Африканському розі. Межує на північному заході з Джибуті, на заході — з Ефіопією, на південному заході — з Кенією. Відома, як країна морських піратів.


варіанти відповідей

Судан

Сомалі

Уганда

Еритрея

Бурунді

Танзанія

Запитання 11

Суверенна острівна держава, розташована в західній частині Індійського океану на острові і прилеглих дрібних островах біля східного узбережжя Африки, близько 400 км на схід від Мозамбіку. В країні дуже багато ендеміків рослинного та тваринного світу.


варіанти відповідей

Коморські острови

Кабо-Верде

Мадагаскар

Сан-Томе і Принсипі

Габон

Есватіні

Запитання 12

Столиця країни з 1982 року, міжнародне визнання — з 1992 року), населення понад 778 567 жителів (2006 рік). Населення швидко зростає, станом на 2016 рік агломерація складає 6 млн осіб. Місто із 2000 року зростало найшвидшими темпами на Землі, збільшуючись на 35 % щороку (станом на 2015). Цьому також сприяє перенаселенність іншого великого міста країни — Лагоса і швидке зростання населення країни зокрема (1-ше місце за кількістю населення в Африці).

варіанти відповідей

Тріполі

Бамако

Абуджа

Ніамей

Нджамена

Ломе

Запитання 13

Місто, розташоване навпроти Кіншаси, столиці Демократичної Республіки Конго, на правому березі річки Конго. Засновник — французький дослідник П'єр де Бразза.

варіанти відповідей

Дакар

Преторія

Браззавіль

Кігалі

Віндгук

Масера

Запитання 14

Столиця та найбільше місто країни  (до 1982 року — Солсбері). Площа — 960,6 км2, населення — 1 606 000 жителів (2009), населення метрополії — 2 800 000 жителів (2006). Розташоване на північному сході країни, в регіоні Машоналенд. Місто лежить на плато на висоті 1 483 метри над рівнем моря; клімат — субтропічний високогірний.

варіанти відповідей

Мбабане

Луанда

Хараре

Хартум

Конакрі

Асмера

Запитання 15

Столиця, адміністративний центр Центрального регіону країни (до 2008 року — Центральної провінції), друге за величиною місто в країні після портового міста Дуала. Місто розташоване на горбистому лісистому плато між річками Ньон і Санага на висоті 750 метрів над рівнем моря. Населенння 1 248 200 жителів на 01.07.2001. Важливий торговельний центр. Міжнародний аеропорт. Місто є торгово-транзитним вузлом для вантажів з ЦАР та Чаду. Три університети. Харчова та текстильна промисловість.

варіанти відповідей

Лусака

Бісау

Найробі

Яунде

Уагадугу

Аккра

Запитання 16

Місто розташоване на Ефіопському нагір'ї, на висоті понад 2400 м, біля підніжжя та на схилах гори Ентото. Місто є найбільшою столицею країни без прямого виходу до моря. Місто часто називають«столицею Африки» або «Парижем Африки» через її історичне, політичне та дипломатичне значення для континенту.

варіанти відповідей

Каїр

Тріполі

Алжир

Аддис-Абеба

Рабат

Туніс

Запитання 17

Місто столиця країни північної Африки. Місцеві мешканці використовують і другу частину першоназви і називають місто «Маср».Час його заснування невідомий, швидше за все — XXXI-XXIX ст. до н. е. Найдавніший храм, присвячений богу Атуму, центром вшанування якого був Іун, датується XXVIII ст. до н. е. Місто розташоване у гирлі найдовшої річки Африки.

варіанти відповідей

Триполі

Кіншасса

Каїр

Дакар

Фрітаун

Ямусукро

Запитання 18

Місто розташоване в межиріччі Чорної і Білої Вольти, є адміністративним, економічним, транспортним і культурним центром країни. Населення понад 2 200 000 станом на 2015 рік, Найбільше місто країни, яка раніше називалася Верхня Вольта.

варіанти відповідей

Прая

Джзибуті

Малабо

Уагадугу

Лібревіль

Габароне

Запитання 19

Столиця і найбільше місто країни. Місто розташоване на узбережжі Атлантичного океану біля гирла річки Кванза та є головним морським портом. Місто має населення 4,5 млн мешканців (з приміськими районами, оцінка на 2004 рік) і вважається найдорожчим містом для іноземних працівників. Країна колишня колонія Португалії.

варіанти відповідей

Бужумюура

Лібревіль

Конакрі

Луанда

Малабо

Прая

Запитання 20

Місто, розташовано на вузькій прибережній рівнині між Атласькими горами і Середземним морем. Місто побудоване на схилах пагорбів Сахель, які паралельні узбережжю Середземного моря, і простягається на 16 км уздовж затоки. Населення 2 988 145 (2011). Головне місто і господарський центр країни Північної Африки, великий порт на Середземному морі, залізничний вузол і аеропорт. Назва міста походить від арабського слова «Аль-Джазаїр» і означає «Острови».

варіанти відповідей

Туніс

Каїр

Тріполі

Рабат

Алжир

Нджамена

Запитання 21

Столиця та найбільше місто країни Південної Африки, адміністративний центр області Кхомас. Населення — 334 580 осіб (за підрахунками 2012 року). Місто є соціальним, економічним та культурним центром країни. Штаб-квартири кожного національного підприємства, державного органу, освітніх та культурних установ розташовані тут. 21 березня 1990 року в присутності Генерального секретаря ООН і президента ПАР була проголошена незалежність цієї країни.

варіанти відповідей

Браззевіль

Кіншаса

Віндгук

Ніамей

Хартум

Хараре

Запитання 22

Одне з найсучасніших міст Африки. Місто засноване в 1855 році Мартинусом Преторіусом. У місті багато фонтанів, парків, зелені, хмарочосів. Одночасно — місто великих контрастів, його оточують пояси нетрів. У 2010 році в країні пройшов Чемпіонат світу з футболу, один з матчів відбувся в цьому місті, і стадіон Лофтус Версфельд був оновлений.

варіанти відповідей

Кампала

Хартум

Дакар

Преторія

Мбабане

Масеру

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест