Загальна характеристика сировини солодких страв

Додано: 20 жовтня 2020
Предмет: Я досліджую світ, 11 клас
Тест виконано: 150 разів
12 запитань
Запитання 1

Температура подавання холодних солодких страв складає:

варіанти відповідей

8-10°С;

10-14 °С;

14-16 °С;

20-22 °С.

Запитання 2

До ягід відносять:

варіанти відповідей

виноград, аґрус, смородину;

слива, вишня, черешня;

мандарини, апельсини, лимони;

арахіс, мигдаль, ліщина.

Запитання 3

Який з зображених фруктів відноситься до субтропічних?

варіанти відповідей
Запитання 4

До кісточкових плодів відносять:

варіанти відповідей

апельсин, мандарин, лимон;

яблуко, груша, айва;

слива, вишня, черешня;

виноград, аґрус, смородина.

Запитання 5

Технологічний процес приготування компотів, складається з наступних операцій:

варіанти відповідей

підготовка фруктів, ягід, їх варіння в сиропі, проціджування, охолодження;

підготовка фруктів, ягід, їх варіння в сиропі, проціджування, проварювання 10-12 хв, охолодження;

сортування, промивання фруктів і ягід, їх варіння, протирання і з'єднання з сиропом;

протирання фруктів, ягід, варіння сиропу, з'єднання.

Запитання 6

Температура подавання гарячих солодких страв складає:  

варіанти відповідей

65°С

75 °С;

55 °С;

45 °С.

Запитання 7

Узвари готують з:


варіанти відповідей

свіжих фруктів та ягід;

сухих фруктів;

сухих ягід;

всі варіанти вірні.

Запитання 8

Желатин харчовий виготовляють:  

варіанти відповідей

з копит тварин;

з колагену кісток і м'якої сировини, що містить колаген (шкіри, плівок, обрізків вух);

з м'яса тварин

з м'яса тварин, шкіри, плівок.

Запитання 9

Продуктами переробки крохмалю є:

варіанти відповідей

штучний крохмаль;

кукурудзяний крохмаль

саго штучне, модифікований крохмаль;

рисовий крохмаль.

Запитання 10

Які речовини, крім желатину можна використати для одержання желе?

варіанти відповідей

агароїд;

агар;

альгінат натрію;

всі варіанти вірні.

Запитання 11

У якому вигляді подають натуральні плоди?

варіанти відповідей

в замороженому;

в охолодженому;

у гарячому;

у свіжому.

Запитання 12

В що закладають фрукти перед приготуванням узвару?

варіанти відповідей

у воду;

у сироп;

у сік;

в окріп.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест