Загальна класифікація кулінарних страв

Додано: 5 грудня
Предмет: Технології
12 запитань
Запитання 1

На скільки груп поділяють кулінарні вироби?

варіанти відповідей

4

8

6

2

Запитання 2

Які страви належать до групи холодних страв і закусок?

варіанти відповідей

вінегрет

фаршировані яйця

желе

канапки

Запитання 3

Яка оптимальна температура подачі холодних перших страв?

варіанти відповідей

14 градусів

25 градусів

6 градусів

Запитання 4

Які бувають перші страви за характером основи?

варіанти відповідей

теплі

на рибному чи мясному бульйоні

холодні

на молоці

рідкі

на фруктовому відварі

Запитання 5

На які види умовно поділяють другі страви?

варіанти відповідей

мясні

смажені

рибні

овочеві

варені

тушковані

Запитання 6

Яка оптимальна температура подачі гарячих десертів?

варіанти відповідей

50-55 градусів

70-75 градусів

30-35 градусів

Запитання 7

Які страви належать до холодних солодких страв?

варіанти відповідей

компот

желе

морозиво

пудинг

суфле

фрукти

Запитання 8

Які вироби відносяться до категорії напівфабрикатів для подачі страв?

варіанти відповідей

еклери

тарталетки

галушки

воловани

флерони

локшина

Запитання 9

Які вироби належать до борошняних кулінарних виробів?

варіанти відповідей

пиріжки

ватрушки

налисники

профітролі

пончики

Запитання 10

Як називається солодкий напій, для приготування якого використовують фруктово-ягідний відвар та картопляний або кукурудзяний крохмаль?

варіанти відповідей

желе

мус

кисіль

айран

Запитання 11

Як називається форма вегетаріанства, коли в їжу споживають продукти, які не пройшли термічну обробку?

варіанти відповідей

роздільне харчування

сироїдення

дієта

Запитання 12

Що належить до комбінованих прийомів теплової обробки?

варіанти відповідей

варіння

смаження

тушкування

запікання

пасерування

бланшування

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест