«Західноукраїнські землі в міжвоєнний період»

Додано: 11 лютого 2020
Предмет: Історія України, 10 клас
Тест виконано: 735 разів
12 запитань
Запитання 1

Пригадайте поняття «пацифікація».

варіанти відповідей

Репресивна акція, яку в 1930 р. із застосуванням поліції та армії провела польська влада проти українського населення у Східній Галичині

Назва політичного режиму, що склався у Польщі в 1926—1939 роках. 

Пом'якшення державного тиску («контролю») на різні сфери суспільного життя: політику, економіку, право.

Запитання 2

Серед пронумерованих на карті країн вкажіть країну, уряд якої протягом 1930-х років проводив політику “пацифікації” щодо українського населення:

варіанти відповідей

А 1

Б 2

В 3

Г 4

Запитання 3

Репресивна акція, яку в 1930 р. із застосуванням поліції та армії провела польська влада проти українського населення у ...

варіанти відповідей

Східній Галичині

Північній Буковині

Закарпатті

Волині

Запитання 4

Позначте країну, уряд якої офіційно поділив територію держави на дві господарські зони – “А”, що складалася з етнічних земель, і “Б”, до складу якої увійшли українські землі.


варіанти відповідей

Польща

Румунія

Чехословаччина

Угорщина

Запитання 5

Яку етнічно-українську територію 25 червня 1919 р . було передано Верховною Радою Паризької мирної конференції під тимчасове управління Польщі за умови надання їй автономії й проведення плебісциту.

варіанти відповідей

Східна Галичина

Північна Буковина

Зпакарпаття

Слобожанщина

Запитання 6

Серед пронумерованих на карті країн вкажіть країну, у якій з метою національної асиміляції українців у 1924 р. сейм ухвалив закон про освіту («Закон Ґрабського»), відповідно до якого замість національної була запроваджена так звана "утраквістична" (двомовна) школа.


варіанти відповідей

1

2

3

4

Запитання 7

Українська Військова Організація була створена  у Празі 1920 р. під керівництвом командира січових стрільців полковника ....

варіанти відповідей
Запитання 8

Проаналізуйте наведену картосхему та дайте відповідь на запитання. Хто з діячів, зображених на фото, був Президентом державного утворення, позначеного на картосхемі штрихуванням?


варіанти відповідей
Запитання 9

Серед пронумерованих на карті земель позначте землі, місцеве українське населення яких офіційна влада вважала «громадянами румунського походження, що забули рідну мову»:


варіанти відповідей

1

2

3

4

Запитання 10

Серед пронумерованих на карті країн позначте країну, до складу якої було включено Закарпаття згідно з рішенням Паризької мирної конференції 1919 року:


варіанти відповідей

1 а

2 б

3 в

4 г

Запитання 11

Серед пронумерованих на карті країн вкажіть країну, у якій 1924 року вибухнуло повстання українського населення, яке було жорстоко придушено владою, а судовий процес над учасниками привернув увагу відомих письменників – Л. Арагона, А. Барбюса, Р. Ролана, Т. Драйзера:


варіанти відповідей

а 1

б 2

в 3

г 4

Запитання 12

Серед пронумерованих на карті земель позначте землі, на яких 11 жовтня 1938 р. був затверджеен автономний уряд Підкарпатської Русі

.

варіанти відповідей

1

2

3

4

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест