Закріплення з тем за ІІ семестр Кухар 3 розряду

Додано: 7 січня
Предмет: Технології, 11 клас
20 запитань
Запитання 1

Який метод теплової обробки найчастіше використовують для приготування овочевих гарнірів?


варіанти відповідей

 Варіння  

 Копчення  

 Сушіння  

 Ферментація

Запитання 2

Для приготування грибних гарнірів найчастіше використовують:


варіанти відповідей

 Морські водорості  

 Шампіньйони та білі гриби  

 Сушені трави  

 Картоплю

Запитання 3

Чи додають соуси до гарнірів із овочів для покращення смаку?


варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 4

Який із овочів підходить для приготування пюре як гарніру?


варіанти відповідей

 Морква  

 Цибуля

Картопля

Огірок

Запитання 5

Який метод обробки грибів допомагає зберегти їх смак і текстуру?


варіанти відповідей

 Варіння у підсоленій воді  

 Смаження на великому вогні  

 Тушкування зі сметаною  

Сушіння

Запитання 6

Яка крупа підходить для приготування гарніру до рибних страв?


варіанти відповідей

 Гречана  

 Вівсяна  

 Манна  

 Перлова

Запитання 7

Для приготування гарніру з макаронних виробів їх потрібно:


варіанти відповідей

 Обсмажити до рум’яної скоринки  

 Відварити у підсоленій воді

 Замочити у воді на 30 хвилин  

 Приготувати на пару

Запитання 8

Чи потрібно зливати воду після варіння макаронних виробів?


варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 9

Які крупи використовують для гарніру до м’ясних страв?


варіанти відповідей

 Манна крупа та вівсянка  

 Перлова крупа та кукурудзяна каша  

 Гречка та рис  

 Усі варіанти правильні

Запитання 10

Який із продуктів додають до гарніру з макаронних виробів для покращення смаку?


варіанти відповідей

 Томатний соус  

 Цукор  

 Молоко  

Кориця

Запитання 11

Який основний інструмент використовують для обробки риби на напівфабрикати?  


варіанти відповідей

 Пилу  

Ніж

Терку

Кухонний молоток

Запитання 12

Чи можна готувати котлети з фаршу риби?  


варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 13

Який вид напівфабрикатів із м’яса вважається порційним?  


варіанти відповідей

Відбивні


Котлети

Рулети

Биточки

Запитання 14

Для приготування фаршу з риби необхідно:  


варіанти відповідей

 Додати крохмаль

 Використовувати спеції у великій кількості

Смажити перед використанням

 Видалити кістки та шкіру  

Запитання 15

Чи можна зберігати напівфабрикати з риби в холодильнику понад 3 дні?  


варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 16

Що таке биток із м’яса?


варіанти відповідей

Нарізаний тонкими скибочками шматок м'яса

Січений м'ясний фарш, сформований у круглу форму

Запечене м'ясо з соусом  

Запитання 17

Яка послідовність обробки м’яса для приготування напівфабрикатів є правильною?

варіанти відповідей

Розморожування → видалення кісток → нарізка

Нарізка → розморожування → видалення кісток

Видалення кісток → нарізка → розморожування   

Запитання 18

Який напівфабрикат із м’яса належить до порційних?


варіанти відповідей

Рулет

Котлета

Відбивна

Фарш  

Запитання 19

Яке основне правило підготовки м’яса для фаршу?


варіанти відповідей

М’ясо нарізають великими шматками

М’ясо обсмажують перед обробкою

Видаляють жилки, плівки та надлишковий жир

Заморожують м’ясо перед подрібненням 

Запитання 20

Чи можна використовувати заморожене м’ясо для приготування напівфабрикатів?

варіанти відповідей

Так, після повного розморожування

Ні, тільки свіже м’ясо

Так, без розморожування

Лише для фаршированих страв  

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест