В організмі тварин фасціоли найчастіше локалізуються в:
У разі виявлення фасціольозу:
У разі цистицеркозу голову, язик і внутрішні органи (крім кишечнику) утилізують, а тушу піддають знешкодженню (проварюванням, заморожуванням або солінням), якщо на розрізах м'язів голови, язика або серця чи на одному з розрізів м’язів туші та інших субпродуктів виявлено:
Післязабійну діагностику трихінельозу проводять:
Фізико-хімічні дослідження м’ясних консервів включають:
М’ясо за термічним станом розподіляють:
Для чого під час виготовлення ковбас застосовують крохмаль та борошно ?
Методи визначення свіжості м'яса:
Процедура, яку виконують насамперед у разі органолептичного методу дослідження туш (півтуш):
М’ясо, отримане від хворих або забитих в агональному стані тварин:
За якої температури всередині шматка м’яса під час проварювання воно вважається знешкодженим?
Чи паразитують трихінели в серці тварин?
Розтин серця під час огляду туш проводять для виявлення:
Для визначення свіжості м'яса проби відбирають:
Поверхня туші злегка липка, потемніла, жир м'який, матовий, має сіруватий відтінок, злегка липне до пальців. Таке м'ясо:
На агропродовольчому ринку під час ветеринарно-санітарної експертизи яловичини на цистицеркоз досліджують:
Яку кількість зрізів досліджують за трихінелоскопії свіжої свинини:
Прижиттєві методи діагностики трихінельозу:
Під час трихінелоскопії свіжої конини досліджують зрізи:
М’ясо погано знекровлене, з синюшним або бузково-рожевим відтінком лімфатичних вузлів, рН 6,6 і вище, реакція на пероксидазу негативна, а формольна реакція супроводжується утворенням драглистого згустку. Таке м’ясо:
Для визначення життєздатності цистицерків застосовують:
Знезаражують м'ясо у разі цистицеркозу:
Ветеринарно-санітарне оцінювання м’яса у разі виявлення трихінел:
Скільки зрізів із м’язової тканини роблять для дослідження на трихінельоз свиней у неблагополучному пункті:
Скільки проб м'яса відбирають для дослідження на трихінельоз від свинячої туші?
У реакції із сульфатом міді м’ясо утворює пластівці:
Місце зарізу здорової тварини, яку забили у нормальному фізіологічному стані буде:
Характерна наявність гіпостазів для:
+загиблих тварин;
-молодих тварин;
-здорових тварин;
-дорослих тварин.
Лімфовузли на розрізі у тварин, що забиті в агональному станi будуть кольору:
Під час дослідження м’яса на трихінельоз методом перетравлення м'язів у штучному шлунковому соку використовують реактиви:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома