Засоби для наркозу. Спирт етиловий.

Додано: 4 травня 2020
Предмет: Я досліджую світ, 11 клас
Тест виконано: 193 рази
10 запитань
Запитання 1

Хворому з набряком легень ввели спирт етиловий. Який шлях введення даного препарату було обрано? 

варіанти відповідей

Внутрішньовенний

Нашкірний

Підшкірний

Інгаляційний

Запитання 2

При проведенні оперативного втручання з приводу гострого флегмонозного апендициту, хворому було введено газоподібний препарат з групи засобів для інгаляційного наркозу, якому властива тривала стадія збудження. Який препарат був введений пацієнту? 

варіанти відповідей

Ефір для наркозу

Фторотан

Тіопентал натрію

Натрію оксибутират

Запитання 3

Для проведення загальної анестезії лікар-анестезіолог призначив хворому засіб для наркозу кетамін. Яка тривалість дії цього препарату при введенні в вену? 

варіанти відповідей

30-40 сек

5-10 хв

40-60 хв

1,5-2 год.

Запитання 4

Під час проведення операції хворому було здійснено комбінований пролангований наркоз. Внаслідок лікарської помилки виникло передозування засобом для наркозу. Який антидот необхідно терміново застосувати?

варіанти відповідей

Тетурам

Адреналін

Бемегрид

Налорфін

Запитання 5

В наркологічному відділенні психоневрологічної лікарні хворому призначено тетурам. Яке з перерахованих захворювань може бути показанням до його застосування.? 

варіанти відповідей

Алкоголізм

Алкогольний психоз

Гостре отруєння спиртом етиловим

Наркоманія

Запитання 6

Для досягнення достатньої міорелаксації під час проведення оперативного втручання лікар-анестезіолог провів потенційований наркоз: інгаляційний наркоз і ввів міорелаксант. Найдіть цю комбінацію. 

варіанти відповідей

Азоту закис + кетамін

Тіопентал натрію + фторотан

Фторотан + тубокурарину хлорид

Дроперидол + ефір

Запитання 7

Чоловік 55-ти років доставлений до реанімаційного відділення без свідомості. Зі слів родичів, хворий помилково випив спиртовий розчин невідомого виробника. За даними проведеного обстеження діагностовано отруєння метиловим спиртом. Який антидот необхідно використати в даному випадку‽ 

варіанти відповідей

Етанол

Бемегрид

Налоксон 

Тетурам 

Запитання 8

Жінка 28 років звернулась до стоматолога з приводу протезуван-ня зубів. Оскільки у неї алергія до місцевих анестетіків обробку зубів необхідно було провести під загальною анестезією. Який препарат доцільно використати для цього, зважаючи на короткочасність маніпуляції? 

варіанти відповідей

Ефір для наркозу

Пропанідид

Тіопентал натрію

Натрію оксибутират

Запитання 9

В реанімаційне відділення поступив хворий у стані гострого порушення мозкового кровообігу. Лікар призначив препарат з седативною, снотворною, наркозною, антигіпоксичною, міорелаксуючою дією, якій застосовують для наркозу та при лікуванні розладів сну. Визначте препарат. 

варіанти відповідей

Діазепам

Гексенал

Хлоралгідрат

Натрію оксибутират 

Запитання 10

Для знеболення при обробці опікової поверхні хворому внутрішньовенно ввели препарат для короткочасного наркозу. Наркоз розвинувся через хвилину, під час нього спостерігалися підвищення АТ, тахікардія, підвищення тонусу скелетних м`язів. Після виходу із наркозу у хворого відзначалися дезорієнтація, зорові галюцинації. Який препарат ввели хворому? 

варіанти відповідей

Тіопентал натрію

Кетамін 

Ефір для наркозу

Закис азоту

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест