Збалансоване харчування (6 клас)

Додано: 12 грудня
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
15 запитань
Запитання 1

Принципи раціонального харчування

варіанти відповідей

помірність

різноманітність

збалансованість

раціональність

Запитання 2

Вкажіть, які чинники впливають на харчові звички

варіанти відповідей

Стан здоров’я

Традиції (національні, родинні)

Матеріальні можливості

Смакові уподобання

Бажання їсти

Запитання 3

Познач дії, які допоможуть уникнути мікробного забруднення продуктів (декілька відповідей)

варіанти відповідей

мити

зберігати продукти у пластиковому контейнері

нагрівати

розділяти

охолоджувати

Запитання 4

Харчова цінність продуктів це співвідношення

варіанти відповідей

білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мінеральних речовин

харчових та смакових домішків та спецій

білків, жирів, вуглеводів

Запитання 5

Енергетична цінність (калорійність) це

варіанти відповідей

характеристика вмісту жирів у продуктах

характеристика, що вказує на енергетичні властивості продукту

властивість продуктів виділяти певну кількість жирів

Запитання 6

Білки - це.......

варіанти відповідей

будівельний матеріал нашого організму

основне джерело енергії

найбагатше джерело енергії

Запитання 7

джерелом рослинних білків є:

варіанти відповідей

горох,квасоля

картопля, соя

яблуко, груша

апельсин, мандарин

Запитання 8

Основним джерелом енергії є....

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи

Запитання 9

Речовини, які в невеликій кількості потрібні для організму людини.-це...

варіанти відповідей

вуглеводи

білки

вітаміни

жири

Запитання 10

Правильно користуватися йодованою сіллю так

варіанти відповідей

Зберігати щільно закритою, в сухому і темному місці

Додавати у страви перед тим, як подати їх до столу

Купувати великими упаковками, про запас

Збільшити кількість солі, яку споживаєш

Запитання 11

Обери правила зберігання та обробки харчових продуктів

варіанти відповідей

ретельно мити сирі продукти, руки та кухонне начиння

піддавати кулінарній обробці за високої температури сире м'ясо, рибу

зберігати рибні, м'ясні, молочні продукти в холодильнику

кип'ятити сиру воду та молоко

Запитання 12

Вкажіть шкідливі харчові звички

варіанти відповідей

переїдання

надмірне споживання солодощів

істи 4-5 разів на день

істи різноманітну їжу

Запитання 13

Вкажіть продукти харчування, що містять прості вуглеводи...

варіанти відповідей

печиво, соки

булочки, цукерки

булочки, картопля

Запитання 14

Вуглеводи поділяються на...

варіанти відповідей

рослинні і тваринні

прості і складні

насичені і ненасичені

прості і насичені

Запитання 15

Які продукти потрібно вживати для профілактики йододифіциту

варіанти відповідей

морепродукти

картоплю

хлібобулочні вироби

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест