Здоров'я. Чинники ризику. Формування здорового способу життя.

Додано: 23 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 336 разів
10 запитань
Запитання 1

1. Що означає поняття «здоров’я»?

варіанти відповідей

А. Відсутність хвороб.

В. Відсутність фізичних вад.

С. Високий рівень фізичної і розумової працездатності .

Д. Висока активність адаптаційних резервів організму.

Е. Стан фізичного, духовного і соціального благополуччя.

Запитання 2

2. В зазначеному перелікові відберіть показники суспільного здоров’я.

варіанти відповідей

А. Народжуваність.

В. Загальна смертність.

С. Процент обхвату населення профілактичними щепленнями.

Д. Смертність дітей до 1-го року.

Е. Процент обхвату населення диспансерним наглядом.

Запитання 3

3. Які із зазначених чинників вважаються внутрішніми факторами ризику захворювань людини?

варіанти відповідей

А. Малорухливий спосіб життя.

В. Генетична спадковість.

С. Недостатність імунітету.

Д. Нераціональне харчування.

Е. Зловживання алкоголем.

Запитання 4

4. На яку , переважно, систему організму впливають фізичні навантаження?

варіанти відповідей

А. Органи травлення.

В. Центральна нервова.

С. Ендокринна.

Д. Органи дихання.

Е. Серцево-судинна.

Запитання 5

5. З якою метою використовують ортостатичну пробу?

варіанти відповідей

А. Для оцінки респіраторного резерву.

В. Для оцінки стану серцево-судинної діяльності.

С. Для оцінки рівня кисневого забезпечення організму.

Д. Для оцінки активності обмінних процесів.

Е. Правильні відповіді : А і С

Запитання 6

6. Які із зазначених методів відносяться до загартувальних?

варіанти відповідей

А. Біг.

В. Ходьба.

С. Купання.

Д. Катання на ковзанах.

Е. Трансцедентальна медитація.

Запитання 7

7. З якою метою використовують пробу із затримкою дихання?

варіанти відповідей

А. Визначення життєвої ємкості легень.

В. Визначення резервного об’єму видиху.

С. Визначення ступеня тренованості системи дихання.

Д. Визначення стану тренованості серцево-судинної системи.

Е. Визначення величини форсованого видиху.

Запитання 8

8. Яку основну роль відіграють білки у харчуванні людини?

варіанти відповідей

А. Енергетична.

В. Пластична.

С. Гемостатична.

Д. Детоксикуюча.

Е. Імуннностимулююча.

Запитання 9

9. Які із наведених складових частин харчування мають найвищу енргентичну цінність?

варіанти відповідей

А. Білки.

В. Жири.

С. Вуглеводи.

Д. Макроелементи.

Е. Мікроелементи.

Запитання 10

10. Які із зазначених параметрів відповідають оптимальному харчовому режиму?

варіанти відповідей

А. Ідеальна маса і нормальна товщина підшкірного шару.

В. Надлишкова маса і нормальна товщина підшкірного шару.

С. Недостатня маса і нормальна товщина підшкірного шару.

Д. Ідеальна маса і помірно збільшена товщина підшкірного шару.

Е. Всі відповіді вірні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест