Зерноборошняні товари

Додано: 19 жовтня 2020
Предмет: Природничі науки, 11 клас
Тест виконано: 370 разів
20 запитань
Запитання 1

Крупи – це … . 

варіанти відповідей

дієтичний харчовий продукт; 

харчовий продукт з великим вмістом жирів; 

харчовий продукт, отриманий у результаті переробки круп’яного зерна; 

харчовий продукт, отриманий із зернових культур.  

Запитання 2

Споживні властивості круп залежать від … . 

варіанти відповідей

 хімічного складу та засвоюваності окремих речовин, умов вирощування;

хімічного складу, енергетичної цінності, органолептичних показників, широти використання, засвоюваності окремих речовин; 

способу виготовлення, сорту і виду зерна; 

умов вирощування зерна, виду зернової культури та її ботанічного сорту.  

Запитання 3

Яку крупу виготовляють із пшениці?

варіанти відповідей

Манну, Артек; 

Перлову, ячну. 

Пшоно, Артек і гречану. 

Полтавську, ячну, вівсяну.  

Запитання 4

Які види круп виготовляють із ячменю? 

варіанти відповідей

Перлові та ячні округлої форми.

Ячні подрібнені. 

Перлові та ячні. 

Перлові крупні відшліфовані.  

Запитання 5

Вівсяні крупи залежно від технології виробництва поділяють на … . 

варіанти відповідей

швидкорозварювальні і подрібнені; 

не подрібнені, шліфовані та плющені; 

подрібнені і неподрібнені; 

подрібнені округлої форми і відшліфовані.  

Запитання 6

Із якого зерна виготовляють крупу тільки одного різновиду?

варіанти відповідей

Із гречки.  

Із гороху. 

Із рису.  

Із проса.  

Запитання 7

Залежно від технології виготовлення гречані крупи поділяють на … 

варіанти відповідей

ядрицю та проділ;

шліфовані та поліровані; 

подрібнені та неподрібнені; 

плющені та подрібнені.  

Запитання 8

Яка крупа поділяється на марки? 

варіанти відповідей

Кукурудзяна. 

Манна

 Гречана.  

Пшенична.

Запитання 9

Які крупи поділяють на номери?

варіанти відповідей

Горох і квасолю.

Гречану, пшоно і рис.  

Пшенична, ячна.

Кукурудзяні, гречані, вівсяні.

Запитання 10

Яке борошно за призначенням буває тільки хлібо- пекарським? 

варіанти відповідей

Житнє.

Гречане.

Пшеничне. 

Кукурудзяне.  

Запитання 11

Пшеничне борошно за призначенням поділяється на … 

варіанти відповідей

хлібопекарське і для виготовлення кондитерських виробів;

харчове та технічне;

хлібопекарське, кулінарне і макаронне;

харчове, кондитерське та кулінарне.  

Запитання 12

На які типи поділяють макаронні вироби? 

варіанти відповідей

На соломку, локшину, пера та макарони. 

На трубчасті, фігурні та макарони. 

На нитко- та стрічкоподібні. 

На трубчасті, ниткоподібні, стрічкоподібні та фігурні.  

Запитання 13

Який тип макаронних виробів не поділяється за довжиною і діаметром? 

варіанти відповідей

Ниткоподібні.

Стрічкоподібні.

Фігурні.

Макарони.

Запитання 14

Як поділяються макаронні вироби за призначенням? 

варіанти відповідей

Звичайні, дитячого і дієтичного харчування. 

Вироби з макаронної крупки, вироби з хлібопекар- ського борошна вищого ґатунку і першого сорту. 

Вироби з борошна твердих сортів пшениці і хлібопекарського борошна. 

Трубчасті, ниткоподібні, стрічкоподібні, фігурні.  

Запитання 15

Який строк зберігання макаронних виробів? 

варіанти відповідей

6 місяців.     

10 місяців.

12 місяців.

15 місяців.  

Запитання 16

За видом борошна хлібні вироби поділяють на … . 

варіанти відповідей

житні, житньо-пшеничні, пшенично-житні, пшеничні;

житні та пшеничні; 

житні, пшеничні, кукурудзяні, гречані; 

здобні, подові та звичайні.  

Запитання 17

Як поділяється хліб пшеничний за рецептурою? 

варіанти відповідей

На формовий і подовий. 

На дрібно штучний і звичайний. 

На простий, поліпшений і здобний. 

На загального споживання та дієтичний.  

Запитання 18

До булочних виробів належать … . 

варіанти відповідей

батони, сайки, калачі; 

ріжки, сайки, хали, плетеники, калачі, булки, булочки, батони;

хліб пшеничний, батони, булки; 

хліб пшеничний ваговий, хали, плетеники.  

Запитання 19

Бублики, баранки, сушки – це … . 

варіанти відповідей

здобні хлібобулочні вироби; 

звичайні хлібобулочні вироби; 

булочні вироби; 

бубличні вироби.  

Запитання 20

Сухарні вироби різняться … . 

варіанти відповідей

вищим вмістом цукру; 

якістю виробів; 

особливістю оздоблення поверхні та формою; 

формою та розмірами.  

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест