Основні речовини харчових продуктів. Характеристика сировини та підготовка її до виробництва. Види сировини та вимоги до якості сировини і напівфабрикатів.

Надати відповіді на питання.

Деякі питання мають по декілька правильних відповідей.

Додано: 2 листопада 2021
Предмет: , 11 клас
Тест виконано: 106 разів
20 запитань
Запитання 1

Яку сировину відносять до основної?


варіанти відповідей

ароматичні речовини

борошно

молоко

харчові барвники

дріжджі

ягоди

яйця

цукор

Запитання 2

Яку сировину відносять до допоміжної?

варіанти відповідей

жир

яйця

розпушувачі

плоди

молоко

смакові речовини

ароматичні речовини

борошно

Запитання 3

Борошно якого гатунку використовують для приготування дієтичних сортів хліба та печива?

варіанти відповідей

крупчатка

оббивне

І-го гатунку

ІІ-го гатунку

вищого гатунку

Запитання 4

Яких правил необхідно дотримуватися при зберіганні борошна?

варіанти відповідей

зберігають борошно не більше 10 діб

зберігають борошно більше 40 діб

зберігають борошно в холодних коморах

зберігають борошно при температурі повітря +25 + 30С

зберігають у сухих коморах з вентиляцією

зберігають при відносній вологості 70С

зберігають борошно при відносній вологості 100С

зберігають при температурі повітря +12 +18С

Запитання 5

Крохмаль поділяють на:

варіанти відповідей

картопляний, рисовий, кокосовий, пшеничний

рисовий, кукурудзяний, гречаний, картопляний

кукурудзяний, пшеничний, рисовий, картопляний

пшеничний, пальмовий, рисовий, картопляний

Запитання 6

Розрізняють такі групи цукрів...

варіанти відповідей

цукор - пісок, рафінадна пудра, цукрова тростина

цукор - рафінад, цукровий порошок, цукрова пудра

рафінадна пудра, цукор - пісок, цукрові буряки

цукор - пісок, цукор - рафінад, цукрова пудра

Запитання 7

За способом теплової обробки молоко поділяють на...

варіанти відповідей

стерилізоване та кип'ячене

пастеризоване та консервоване

пастеризоване та стерилізоване

стерилізоване та активоване

Запитання 8

Продукт, який отримують шляхом зневоднення молока і вершків, це?

варіанти відповідей

суха сметана і вершки

сухі вершки і масло

сухе молоко і вершки

сухе молоко і масло

Запитання 9

Концентровані висококалорійні молочні продукти, одержані зі свіжого молока і вершків шляхом згущення і консервування їх цукром або стерилізацією, це?

варіанти відповідей

стерилізоване молоко і вершки

пастеризоване молоко і вершки

консервовані вершки і молоко

згущене молоко і вершки

Запитання 10

Суміш яєчних білків і жовтків, перемішаних, профільтрованих, пастеризованих, охолоджених і заморожених при температурі - 18С у металевих банках або у пакетах, це?

варіанти відповідей

яєчна кашка

яєчний порошок

меланж

льєзон

Запитання 11

Обробка яєць перед використанням складається з таких послідовних процесів:

варіанти відповідей

перевірка на овоскопі, миття у першій ванні з додаванням соди, у другій ванні з додаванням солі, у третій ванні у теплій воді, у четвертій ванні ополіскування під проточною водою

перевірка на овоскопі, миття у першій ванні у теплій воді, у другій ванні з додаванням хлорного вапна, у третій ванні з додаванням розчину кальцинованої соди, у четвертій ванні ополіскування під проточною водою

перевірка на овоскопі, миття у першій ванні у розчині солі, у другій ванні з додаванням хлорного вапна, у третій ванні з додаванням розчину кальцинованої соди, у четвертій ванні ополіскування під проточною водою

Запитання 12

Висококалорійна сировина, покращує смак виробів, уповільнює черствіння, покращує структуру виробів, надає їм пористості й збільшує в об'ємі, це?

варіанти відповідей

яйця

молочні продукти

смакові речовини

жири

Запитання 13

За походженням жири розрізняють - ?

варіанти відповідей

комбіновані, кондитерські, вершкові

рослинні, тваринні, комбіновані

рослинні, комбіновані, кондитерські

тваринні, соняшникові, вершкові

Запитання 14

Біологічний розпушувач, це?

варіанти відповідей

сода

амоній

дріжджі

Запитання 15

Хімічний розпушувач, це?

варіанти відповідей

дріжджі

сода

амоній

білок

Запитання 16

До харчових кислот відносять - ?

варіанти відповідей

молочна, лимонна, вишнева, оцтова

винна, молочна, оцтова, яблучна, лимонна

оцтова, яблучна, молочна, гранатова, лимонна

Запитання 17

Речовина, яка має сильний запах, зумовлений вмістом в ній ефірних олій, це?

варіанти відповідей

смакова речовина

підсилювач смаку

ароматизатор

Запитання 18

Ароматизатори поділяють на такі групи?

варіанти відповідей

синтетичні та плодові

природні та натуральні

синтетичні та гелеві

синтетичні та натуральні

Запитання 19

Драглеутворююча речовина, це?

варіанти відповідей

желатин, агар, крохмаль

агар, желатин, агароїд

агароїд, желатин, гліцерин

Запитання 20

До природних барвників відносять:...

варіанти відповідей

кава

какао

кандурин

гліцерин

шоколад

соки

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест