Значення компонентів харчових продуктів

Додано: 5 листопада
Предмет: Біологія, 8 клас
5 запитань
Запитання 1

Обери характеристику білків, як одного з компонентів їжі:


варіанти відповідей

важлива складова частина харчування людини, яка є основним будівельним матеріалом клітин. До складу цих речовин входять амінокислоти

складає близько 2/3 організму людини і є головним компонентом кожної клітини, надходить в організм людини і з питтям, і з їжею

ці речовини у великих кількостях містяться у продуктах рослинного походження: ягодах, фруктах, у зернах злаків, картоплі. Вони є основним джерелом енергії в організмі людини

Запитання 2

Характеристикою вітамінів, як одного з необхідних компонентів їжі є:

варіанти відповідей

беруть активну участь не тільки у процесі обміну речовин, але і в електрохімічних процесах нервової системи і м'язової тканини. Також вони необхідні при формуванні таких структур, як скелет і зуби. Ці речовини засвоюються в організмі людини у незмінному вигляді

ці речовини у великих кількостях містяться у продуктах рослинного походження: у зернах злаків, картоплі, ягодах і фруктах. Вони є основним джерелом енергії в організмі людини

ці речовини необхідні людині для здійснення нормального обміну речовин, але в дуже малих кількостях

Запитання 3

Вибери джерела надходження води в організм людини:

варіанти відповідей

м'ясо

морква

чай

Запитання 4

Виберіть групи продуктів, які входять до збалансованого вмісту здорового харчування:

варіанти відповідей

тістечка, печиво

хліб, крупи

овочі, фрукти

цукерки

молочні продукти

м'ясо, риба

продукти, які містять цукор

Запитання 5

Визнач, з яких продуктів людина може отримати рослинні жири:

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест