Вода,яку ми споживаємо, має бути:
Якість питної води залежить від наявності в ній:
Органолептичні показники якості питної води-це:
Згідно з гігієнічними вимогами, питна вода має бути:
Вода що не містить патогенних мікроорганізмів небезпечних для здоров'я людини,безпечна у відношенні:
Вода,яка за розчиненими речовинами не завдає шкоди людині, придатна у відношенні:
Прозора, без кольору,присмаку, запаху- це добрі ознаки води:
Сприяє нормальному розвитку і мінералізації кісток і зубів:
Токсичний ціаноз розвивається при вживанні води зі збільшеним вмістом:
Кисневе голодування настає в дітей ,які вживають воду із збільшеним вмістом:
Цинга-це прояв нестачі вітаміну:
Надмірна вага та ожиріння спричинені
Цукровий діабет другого типу
Яке з джерел води є найбільш безпечним та якісним?
Виберіть правильне твердження.
Увідповідніть мікронутрієнти та порушення, спричинені їхньою нестачею.
1. Йод
2. Кальцій
3. Ферум
4. вітамін А
А анемія, зниження продуктивності праці, втома
Б зниження розумових здібностей, зоб
В збільшення концентрації глюкози у крові
Г судоми, аритмія, оніміння
Д куряча сліпота
Недостатнє вживання води призводить до:
Виберіть генетичне захворювання
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома