Захворювання,що поширюються через брудну воду, можуть:
Якість питної води залежить від наявності в ній:
Основними показниками води є:
Органолептичні показники якості питної води-це:
Показники,що відповідають за органолептичні властивості води:
Згідно з гігієнічними вимогами, питна вода має бути:
Порушується нормальний розвиток і функціонування щитовидної залози при недостатній кількості у воді:
Сприяє нормальному розвитку і мінералізації кісток і зубів:
Захворювання, що викликаються токсичними речовинами, що містяться у питній воді:
Антропогенне забруднення води-це:
Раціональне харчування - це:
Основні принципи раціонального харчування:
Кількість вільної рідини у вигляді мінеральної негазваної води, свіжовижатих соків, чаю,кави не менше:
.Добовий раціон має містити достатню кількість:
Для профілактики ожиріння мають значення:
Вітаміни – це:
Співставте рекомендації щодо здорового харчування та їх підґрунтя.
1. уникайте вживання солодощів, чіпсів і газованих напоїв
2. мийте руки та продукти перед приготуванням їжі
3. замінюйте тваринну їжу рослинною
4. проводьте ретельну термічну обробку м’ясних продуктів і риби
А дозволяє уникнути потрапляння патогенних бактерій
Б дозволяє знизити кількість холестерину й насичених жирів у їжі, а також збільшує надходження вітамінів
В солона та штучно солодка їжа провокує розвиток хвороб видільної та серцево-судинної систем
Г знищує потенційно токсичні мікроорганізми
Д дозволяє забезпечити організм необхідною кількістю енергії
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома