Тести по астрономії 11 клас

Про матеріал

Тести по темах:

СОНЦЕ — НАША ЗОРЯ
ФІЗИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ЗІР
ЕВОЛЮЦІЯ ЗІР
БУДОВА ВСЕСВІТУ
ЕВОЛЮЦІЯ ВСЕСВІТУ
ЖИТТЯ У ВСЕСВІТІ

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тести по темах: СОНЦЕ — НАША ЗОРЯ ФІЗИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ЗІР ЕВОЛЮЦІЯ ЗІР БУДОВА ВСЕСВІТУ ЕВОЛЮЦІЯ ВСЕСВІТУ ЖИТТЯ У ВСЕСВІТІ

Номер слайду 2

1. Сонячна стала визначає: А. Кількість енергії, що випромінює Сонце за рік. Б. Кількість енергії, що випромінює Сонце за 1с. В. Температуру Сонця. Г . Кількість енергії, яку отримує вся поверхня Землі за одиницю часу. Д. Енергію, яку отримує 1м2 поверхні Землі за 1с, якщо сонячні промені падають перпендикулярно до поверхні.

Номер слайду 3

2. Для визначення світності Сонця необхідно знати: А. Радіус Сонця. Б. Радіус Землі. В. Відстань від Землі до Сонця. Г . Температуру на поверхні Землі. Д. Температуру на поверхні Сонця.

Номер слайду 4

3. Які з цих хімічних елементів найбільш поширені на Сонці? А. Оксиген і Ферум. Б. Гідроген і Гелій. В. Гідроген і Оксиген. Г . Нітроген і Оксиген. Д. Ферум і Нітроген.

Номер слайду 5

4. У результаті якого процесу виділяється енергія в надрах Сонця? А. Ядерної реакції. Б. Гравітаційного стиснення. В. Термоядерної реакції. Г. Горіння водню. Д. Падіння метеоритів.

Номер слайду 6

5. Грануляція у фотосфері утворюється в результаті того, що: А. Корона дуже гаряча. Б. Енергія передається конвекцією. В. Плями дуже холодні. Г.Випромінюються нейтрино. Д. На поверхні Сонця є хвилі.

Номер слайду 7

6. Якими одиницями астрономи вимірюють відстань до зір? А. Кілометрами. Б.Астрономічними одиницями. В. Паралаксами. Г.Світловими роками. Д. Парсеками.

Номер слайду 8

7. Видима зоряна величина визначає: А. Світність зорі. Б. Радіус зорі. В. Яскравість зорі. Г .Освітленість, яку створює зоря на Землі. Д. Температуру зорі.

Номер слайду 9

8. На якій відстані абсолютна та видима зоряні величини мають однакове значення? А. 1 а.о. Б. 10 а.о. В. 1 св.рік. Г .10 св.років. Д. 1 пк. Е. 10 пк.

Номер слайду 10

9. Які з наведених спектральних класів зір мають на поверхні найвищу температуру? А. А; Б. В; В. F; Г .G; Д. К;

Номер слайду 11

10. Виберіть температуру на поверхні та спектральний клас, до якого належить Сонце: А. А 10000К; Б. В 10000К; В. С 6000К; Г .G 6000К; Д. М 3000К.

Номер слайду 12

11. Які із цих зір світять довше за всіх? А. Гіганти спектрального класу О. Б. Білі зорі спектрального класу А. В. Сонце. Г . Червоні гіганти спектрального класу М. Д. Червоні карлики спектрального класу М.

Номер слайду 13

12. Зорі якого спектрального класу мають найкоротше життя? А. А. Б. В. В. F. Г .G. Д. К. Е. М.

Номер слайду 14

13. Який космічний об'єкт називають пульсаром? А. Червоний гігант. Б. Нейтронну зорю. В. Білий карлик. Г . Пульсуючу зорю. Д.Червоний карлик.

Номер слайду 15

14. Термін «нова зоря» означає: А. У космосі утворилася молода зоря. Б. Вибухнула стара зоря. В. Періодично збільшується яскравість зорі. Г. Відбуваються зіткнення зір. Д. Космічні катастрофи з невідомим джерелом енергії.

Номер слайду 16

15. У майбутньому Сонце може перетворитись: А. На чорну діру. Б. На нейтронну зорю. В. На пульсар. Г. На червоного гіганта. Д. На червоного карлика. Е. На білого карлика.

Номер слайду 17

16. Слово галактико в перекладі з грецької мови означає: А.Чумацький Шлях. Б. Сріблястий шлях. В. Чорний шлях. Г. Велика дорога. Д. Молочний Шлях.

Номер слайду 18

17. Що розташоване в центрі Галактики? А. Зоряне скупчення. Б. Чорна діра. В. Червоний гігант. Г . Білий карлик. Д. Чорна хмара.

Номер слайду 19

18. Галактичний рік визначає: А. Період обертання Галактики навколо осі. Б. Період обертання Сонця навколо центра Галактики. В. Відстань, яку пролітає світло до галактики в Андромеді. Г . Період обертання Галактики навколо центра світу. Д. Період обертання зір сферичної складової навколо центра Галактики.

Номер слайду 20

19. Згідно із законом Габбла, всі галактики розлітаються в різних напрямках. Що розташоване у центрі цього розширення? А.Земля. Б.Наша Галактика. В.Галактика МЗ1 у сузір'ї Андромеди. Г .Скупчення галактик у сузір'ї Діви. Д.Центра не існує, бо в безмежному Всесвіті відсутні центр та околиці.

Номер слайду 21

20. Що означає в астрономії термін Великий Вибух? А. Вибух нової зорі. Б. Вибух ядра галактики. В. Зіткнення галактик. Г . Момент, коли почалося розширення космічного простору Д. Момент, коли утворилися галактики.

Номер слайду 22

21. Коли стався Великий Вибух? А. 10 років тому. Б. 2003 роки тому. В. 1000000 років до нашої ери Г. 1млрд років до нашої ери. Д. 15000000000 років до нашої ери.

Номер слайду 23

22. Коли утворилася Сонячна система? А. 6000 років до н.е. Б. 100000 років до н.е. В. 1000000 років до н.е. Г . 5 млрд років до н.е. Д. 15 млрд років до н.е.

Номер слайду 24

23. У якому місці космосу стався Великий Вибух? А.У центрі Всесвіту. Б. У ядрі нашої Галактики. В. У скупченні галактик у сузір'ї Діви. Г .Скрізь, бо галактики не летять відносно решти Всесвіту, адже сам простір теж розширюється. Д. В іншому вимірі за межами нашого Всесвіту.

Номер слайду 25

24. Чому дорівнює середня температура Всесвіту? А. 0°С. Б. 0К. В. -270°С . Г .2,7К. Д. -300°С . Е. 300К.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
3.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бондарчук Тетяна Вікторівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
19 липня 2018
Переглядів
7072
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку