Тестове завдання з товарознавства продовольчих товарів

Про матеріал
Тести з предмету «Товарознавство продовольчих товарів», що складені згідно з навчальною програмою предмету для учнів, які навчаються за професією «Продавець продовольчих товарів». Тестова перевірка проводиться з метою виявлення рівня знань учнів по закінченні вивчення указаного предмету.
Перегляд файлу

                                  Тести

               

 

         з предмету «Товарознавство продовольчих товарів»,

що складені згідно з навчальною програмою предмету для учнів, які навчаються за професією «Продавець продовольчих товарів».

Тестова перевірка проводиться з метою виявлення рівня знань учнів по закінченні вивчення указаного предмету.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.  Якими умовами забезпечується раціональне харчування ?

  1)  достатня енергетична цінність;

  2)  якісна повноцінність харчовий продуктів;

  3)  раціональний режим харчування;

  4)  всі відповіді вірні.                                                                                                                                                                          

2.  Вкажіть гарантійний термін зберігання макаронних виробів без збагачувачів:

  1)  18 міс;

  2)  12міс;

  3)  6 міс;

  4)  9міс.

3.  При виробництві яких цукеркових мас використовують не обсмажені горіхи?

  1)  грильяжної;

  2)  праліне;

  3)  марципанової;

  4)  кремової.

10.  Яка технологічна операція обробки молока має найбільший вплив на його харчову цінність?

  1)  пастеризація і стерилізація;

  2)  нормалізація по жиру;

  3)  гомогенізація;

  4)  охолодження.

11.  Який дефект найчастіше виникає при зберіганні сухих молочних консервів в негерметичній упаковці?

  1)  потемніння;

  2)  утворення грудочок;

  3)  пліснявіння;

  4)  зростання кислотності.

12.  Що називається спредом?

  1)  дефект маргарину;

  2)  сировина для маргарину;

  3)  суміш рослинного і молочного жирів;

  4)  технологічних процесів виробництва жирів.

13.  Визначте вид масла коров'ячого, якщо воно має однорідну м'яку, трохи зернисту консистенцію, жовтий колір, смак та аромат топлених вершків, масову частку жиру 99%.

  1)  топлене;

  2)  вологодське;

  3)  стерилізоване;

  4)  чайне.

 

14.  Яйця з якими дефектами відносяться до харчових відходів?

  1)  міражне яйце;

  2)  насічка;

  3)  красюк;

  4)  присушка.

15.  Термін зберігання живої риби в акваріумі при температурі не вище 12° С:

  1)  не більш 5 годин;

  2)  не більш 24 години;

  3)  не більш 12 годин;

  4)  не більш 36 годин.

16.  Як за якістю поділяють охолоджену рибу?

  1)  на перший,  другий товарні сорти;

  2)  на вищий і перший сорти;

  3)  без ділення на сорти;

  4)  на вищий, перший, другий сорт.

17.  Які недоліки у риби льодосольового способу заморожування?

  1)  деформація, просолення;

  2)  просолення, потемніння поверхні;

  3)  сольова денатурація білків, зниження харчової цінності;

  4)  в'ялість м'язів, зниження харчової цінності.

18.  Дефект  копченої риби в вигляді не прокопчених місць:

  1)  цвіль;

  2)  рапа;

  3)  підпарювання;

  4)  білобочка.

19.  Який вид капусти рекомендують для дієтичного і дитячого харчування?

  1)  білоголова;

  2)  червоноголова;

  3)  цвітна;

  4)  савойська.

20  Назвіть вид десертних овочів, який містить найбільшу кількість вітаміну С.

  1)  ревінь;

  2)  спаржа;

  3)  артишок.

21.  Які хімічні речовини більше містяться у бобових, ніж^ інших овочах?

  1)  мінеральні речовини;

  2)  вітамін С;

  3)  білки;

  4)  жири.

 

 

22.  Вкажіть помологічний сорт абрикос:                                                                    

  1)  червонощокий;

  2)  лебедів;

  3)  успіх;

  4)  красуня.

23.   Вкажіть гарантійний термін зберігання горілки особливої?

  1)  24 місяці;

  2)  12 місяців;

  3)  8 місяців;

  4)  не є встановленим.

24. Як розподіляються виноградні вина залежно від термінів витримки?

  1)  невитримані, витримані, старі;

  2)  ординарні, марочні, колекційні;

  3)  столові, марочні, кріплені;

  4)  ординарні, витримані, старі.

25.  Який термін витримки коньяку «три зірочки»?

  1)  3 роки;

  2)  30 років;

  3)  від 3 до 5 років;

  4)  додатково 3 роки в пляшках.

 

docx
Додано
11 грудня 2023
Переглядів
160
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку