Тестування «Мій клас: який він?

Про матеріал
Невеличкий тест допоможе визначити класному керівнику тип учнівського колективу. Окреслить чітко взаємовідносини, рівень згуртованості між учнями.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мерехтли-вий маяк. Тестування «Мій клас: який він?Сипучий пісок. М'яка глина. Палаючий факел

Номер слайду 2

Сипучий пісок Такий тип колективу трапляється доволі часто. Взаємовідносини у ньому нагадують пісок, зібраний у пригорщу: начебто всі піщинки разом і водночас окремі одна від одної. Повіє вітер – і пісок розлетиться, поки хтось знову не збере його докупи. Так і люди в цьому колективі: усі разом і водночас кожний сам по собі. Немає спільної мети, спільних захоплень, симпатії одне до одного.

Номер слайду 3

М'яка глина Відомо, що глина – матеріал, що легко піддається обробці, з нього можна виліпити будь-що. В руках хорошого майстра шматок глини може перетворитися на витвір мистецтва. Але невмілі руки лише намарно використають цей матеріал. У колективі яка людина вважатиметься лідером, такі взаємовідносини і встановлюються в ньому. Стосунки між людьми загалом доброзичливі, проте немає взаємодопомоги. Зазвичай такий клас складається з дрібних товариських груп, які мало спілкуються між собою.

Номер слайду 4

Мерехтливиймаяк У морі маяк сповіщає мореплавців про правильний курс. Потрібна увага, щоб не втратити маяк з поля зору. У колективі такого типу переважає бажання усе робити спільно, підтримувати одне одного. Проте в групі недостатньо проявляються ініціатива, наполегливість. Лише завдяки «наглядачам маяка» - активу – колектив тримається разом і діє як одне ціле.

Номер слайду 5

Палаючий факел Це живе полум'я, пальним для якого є міцна дружба, єдина воля, чудове взаєморозуміння, відповідальність не лише за себе, але й за весь колектив. У такому класі кожний готовий прийти на допомогу іншим, вислухати і зрозуміти товариша, працювати на благо всіх.

pptx
Додано
6 січня
Переглядів
106
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку