There is - There are

Про матеріал
Як і коли вживати There is - There are. Цікаве пояснення правила, вправа по темі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Grammar

Номер слайду 2

1. Tongue training. Read:(Прочитайте)Boxes and boxes andboxes of books,big books, small books,old books, new books. Books on the bookshelf. Books on the floor. Books on the table. Next to the door. Books in the kitchen. Books in the hall. Books in the bedroom,big and small.

Номер слайду 3

Ознайомтеся, будь ласка, з правилом:

Номер слайду 4

Як і коли вживати there is / there are?Конструкція there is / there are використовується в реченнях, якщо нам треба сказати про наявність якогось предмету в деякому місці. Тобто про те, що щось (хтось) десь знаходиться.

Номер слайду 5

Потрібно запам’ятати, що у англійському реченні з цією конструкцією слово there виступає формальним підметом і не несе ніякого значення (його некорректно перекладати українською мовою, як «тут» чи «там»), тому речення із зворотом there are / there is перекладаються з кінця – з обставини місця. 

Номер слайду 6

Наприклад: There is a mouse in the kitchen! – На кухні миша!There are some cookies in the box. – У коробці є трохи печива.there is ми використовуємо, якщо мова йде про один предмет (об’єкт в однині), а there are – про кілька, тобто об’єкти в множині. Крім того, there is використовується для необчислювальних іменників (наприклад: вода, молоко та ін.)

Номер слайду 7

There is a book (обчислюваний іменник в однині) on the shelf. – На полиці книга. There are two books (обчислюваний іменник в множині) on the shelf. – На полиці дві книги. There is some milk (необчислюваний іменник) in the bottle. – У пляшці трохи молока.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Заспіваємо?

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Важливо пам’ятати, якщо в нас після звороту there is знаходиться обчислювальний об’єкт в однині, то перед ним ми завжди ставимо неозначений артикль “a / an“: There is a bookshelf in the room. – В кімнаті є книжкова полиця.

Номер слайду 12

Форма заперечення з there is / there are. Заперечлива форма утворюється додаванням частки not після дієслова to be в потрібній формі.  Вона використовується, якщо ви хочете сказати, що чогось немає, не було або не буде де-небудь. Ми можемо скоротити повну форму:there is not = there isn’tthere are not = there aren’t. 

Номер слайду 13

There is not a book on the shelf. There isn’t a book on the shelf. На полиці немає книги. There are not cats in the street. There aren’t cats in the street. На вулиці немає котів.

Номер слайду 14

Спробуємо разом розставити? Усно вставляй правильну відповідь та клікай мишкою, аби перевірити себе. Бажаю успіху)))isareisareisisareare

Номер слайду 15

Домашнє завдання: Ex. 2b, p.26 Зробити письмово у Ваших зошитах. Дякую Вам)))

pptx
Додав(-ла)
Шевченко Ірина
Додано
10 лютого 2023
Переглядів
645
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку