Тренінг-дует з профорієнтації «Перетворимо мрію на мету, а мету на реальність»

Про матеріал

Тренінг-дует «Перетворимо мрію на мету, а мету на реальність» доцільно використовувати для учнів 7-9 класів для підвищення якості допрофільної під­готовки учнів: актуалізації знання підліт­ків про професії; створення умови для прояву творчого й інтелектуального потенціалу учнів; розширення знаннь учнів про світ професій; дослідження свої нахили та здібності.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТРЕНІНГ-ДУЕТ«Перетворимо мрію на мету, а мету на реальність»

Номер слайду 2

правил роботи в групі«Тут і зараз»;Принцип емоційної відкритості;Правило «Я – висловлювань»;Правило поваги до мовця.

Номер слайду 3

Вправа «Знайомство»

Номер слайду 4

Вправа «Загадкові мішечки»

Номер слайду 5

Тестування «Геометричні фігури»

Номер слайду 6

6-8 трикутників – тип керівника, гарні викладачі. Яскраво виражене стремління до лідерства, гарно розбираються в людях, працюють з інформацією.5 трикутників – відповідальний виконавець, гарні організаторські здібності. Професіонал, до дрібниць продумавши свою діяльність.4 трикутники – різноманіття інтересів та талантів. Здібності до індивідуальної роботи.3 трикутники – тип вченого. Раціональний, об’єктивний, легко переключається з одного виду діяльності на інший.2 трикутника – інтерес до мистецтва і до людини. Тонко відчуває все нове і незвичайне. 1 трикутник – винахідник, конструктор, художник.

Номер слайду 7

Тест «Схильність до професії» 1. Новорічна ніч для тебе - найкращий час, щоб: а) виспатись; б) подивитись телевізор разом з родиною; в) опинитись у колі друзів.2. З трьох подарунків ти обрав би: а) вудочку, набір для вишивання; б) ковзани та лижі; в) турпутівку чи квиток на цікаву виставу;3. Відправитись в подорож краще всього: а) на одинці; б) з родиною чи друзями; в) з незнайомою групою, щоб мати можливість знайти нових друзів.4. Якщо ти опинився сам на острові чи в лісі, то: а) то відчув би повну свободу; б) зайнявся б пошуком виходу чи якоюсь справою; в) відчув смуток, безвихідь, страх.5. В свій вільний час ти любиш: а) читати, відвідувати бібліотеку, шахову секцію, зоопарк, ліс, ловити рибу , мріяти; б) малювати, читати, займатись спортом, музикою, шиттям чи в’язанням, ходити в походи, розмовляти по телефону, дивитись телевізор; в) займатись спортом, танцями, грати в ансамблі, співати в хорі, приймати участь у спектаклях, подорожувати з друзями, ходити с компанією в кіно.

Номер слайду 8

5 – 8 балів: рекомендовано професії де не потрібно спілкуватися з великою кількістю людей. Це професії виробничої сфери - токар, слюсар, оператор ЕОМ, штукатур, сталевар.9 - 12 балів: у вас найбільш широкий спектр професії. Ваші схильності дозволяють обрати будь-яку професію, як у виробничій так і в невиробничій сферах.13 – 15 балів: у вас великий потенціал енергії і сил, яких вистачить до роботи з великою аудиторією чи колективом колег. Вам буде тісно в маленькій лабораторії чи біля конвеєра, в майстерні. Вам підходять професії невиробничої сфери: менеджер, рекламний агент, комерційний директор, продавець, дилер, учитель.

Номер слайду 9

Гра «Відгадай професію»

Номер слайду 10

ПЕДАГОГ, ВИКЛАДАЧ, ПРОФЕСОР, РЕПЕТИТОР

Номер слайду 11

ЛЬОТЧИК

Номер слайду 12

Продавець

Номер слайду 13

ПОВАР, КОК, КУЛІНАР

Номер слайду 14

Швея, кравчиня, дизайнер одягу

Номер слайду 15

Медик, Лікар, Хірург

Номер слайду 16

Маляр, каменяр

Номер слайду 17

Автослюсар

Номер слайду 18

Тесляр

Номер слайду 19

Спробуйте визначити професії за візиткамиперукар

Номер слайду 20

АВТОМЕХАНІК

Номер слайду 21

ПСИХОЛОГ

Номер слайду 22

Майстер по манікюру

Номер слайду 23

Фітодизайнер

Номер слайду 24

Вправа «дерево»

pptx
Додано
22 жовтня 2018
Переглядів
958
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку