Тренінг про насильство

Про матеріал
Мета тренінгу: формувати в молодіжному середовищі позитивний імідж здорової людини; діагностувати форми насильства та виявляти дітей, які перебувають у несприятливих умовах, в екстремальній ситуації, ознайомити з різними видами насильства.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тренінг. Ми – проти насильства

Номер слайду 2

формувати в молодіжному середовищі позитивний імідж здорової людини; діагностувати форми насильства та виявляти дітей, які перебувають у несприятливих умовах, в екстремальній ситуації, ознайомити з різними видами насильства. Мета тренінгового заняття:

Номер слайду 3

Мій улюблений світ — без насильства, Без жорстокості, болю і зла, Де народом заспівана пісня Містить тільки хороші слова… Епіграф заняття

Номер слайду 4

Назвіть своє ім’я, особливості вашої поведінки чи зовнішності, які починаються з тієї самої літери, що й ваше ім’я. Вправа «Ім'я»

Номер слайду 5

Активність;Щирість у спілкуванні;Цінувати час;Лаконічність (говорити чітко і по темі);Правило додавання (правила уваги і поваги до всіх, до чужих думок і висловлювань. Це означає, що думки додаються до уже висловлених, а не заперечують їх. Кожна думка має право на існування);Толерантність. Правила роботи в групі:

Номер слайду 6

Що ви очікуєте від сьогоднішнього заняття?Вправа «Очікування»

Номер слайду 7

Вправа «Сніжинка»

Номер слайду 8

1. Чи карають фізично твоїх друзів їхні батьки?2. Тебе ображають твої брат чи сестра?3. Чи було так, що батьки ставилися до тебе байдуже?4. Чи було так, що близькі родичі ставилися до тебе байдуже?5. Твої батьки лають тебе?6. Чи можеш ти сказати про свою родину, що вона неприязно ставиться до тебе?7. Чи траплялося так, що вдома з тебе насміхалися?8. Чи є в тебе знайомі, чиї батьки знущаються, постійно ображають їх?9. Чи були ви вдома свідками насильства (фізичних ушкоджень)?Тест «Насильство»

Номер слайду 9

Вправа «Асоціації»

Номер слайду 10

НАСИЛЬСТВО –це будь-яка дія або бездія проти волі людини, що спричиняє фізичні або психічні ушкодження особистості. Можна виділити чотири типи жорстокого поводження з дітьми. 1. Фізичне насильство — невипадкове завдання тілесних ушкоджень. 2. Сексуальне насильство — використання людини для отримання сексуального задоволення. 3. Занедбаність — нездатність батька або особи, яка доглядає за дитиною, забезпечити основні потреби дитини в їжі, одязі, житлі. 4. Психологічне насильство — відсутність у родині доброзичливої, здорової атмосфери. Може виявлятися у: • зневазі — послідовній нездатності батьків чи особи, яка здійснює догляд, забезпечити дитині необхідну підтримку, увагу, турботу; • жорстокому поводженні — хронічних приниженнях, образах і висміюванні дитини, знущанні з неї. Міні-лекція «Що таке насильство?»

Номер слайду 11

Вправа «Ситуації»

Номер слайду 12

1. «Що я можу зробити для попередження та подолання проблеми домашнього насильства?» 2. «Що може зробити суспільство для подолання цієї проблеми?»3. «Що може зробити держава?»Вправа «Що ми можемо зробити?»

Номер слайду 13

Притча

Номер слайду 14

Я знаю свої права і вмію ними користуватися; Я нікому не дозволю принижувати й ображати себе; Якщо зі мною трапиться щось недобре, я негайно розкажу людям, яким довіряю; Я знаю на пам'ять усі адреси, номери телефонів та імена людей, якимдовіряю. Я знаю, що стійка позиція, переконання, наявність достовірноїінформації допоможуть впевнено поводити себе в різних життєвих ситуаціях. Я знаю, що мені гарантовано право на захист своїх прав. Я маю право нелише на захист з боку батьків, але й сам можу звернутися до будь – яких державнихорганів, органів місцевого самоврядування, навіть до суду для захисту свої прав. Цілодобовий телефон довіри з питань допомоги жертвам насилля у сім'ї– 451-5-451; Міжнародний жіночий правозахисний центр «Ла. Страда Україна». Національна гаряча лінія з питань запобігання насильству – 8 8005003350 Абетка «Жити без насильства»

pptx
Додано
2 лютого
Переглядів
77
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку