уберегти життя під час літніх канікул

Про матеріал
Виховний захід в допомогу класному керівнику до переліку входить: безпека на воді , ПДР, електробезпека, пожежна безпека, прогулянки у лісі, гроза, вибухові предмети.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила безпеки підчас літніх канікул

Номер слайду 2

Відпочинок повинен бути безпечним; 2. Відпочинок повинен бути корисним;

Номер слайду 3

Правила дорожнього руху: ходити тільки по правiй сторонi тротуару; дорогу переходити не поспiшаючи; не можна переходити дорогу навскіс; переходячи дорогу слiд подивитися налiво, дiйшовши до середини зупинитися i подивитися направо; якщо не встигли перейти вулицю i рух транспорту почався, слiд зупинитися на серединi вулицi i зачекати, поки рух припиниться; якщо немає тротуарiв, слiд триматися лiвого боку дороги, тобто йти назустріч транспорту, що рухається.

Номер слайду 4

Правила електробезпеки: Під час вимикання електроприладiв забороняється витягувати вилку з розетки за шнур; категорично забороняється користуватися електроприладами, в яких знайдено несправнiсть; не торкатися мокрими руками електроприладiв, якi знаходяться під напругою; Пам’ятайте: зовнiшнiми ознаками несправностi електропроводки або приладiв є специфiчний запах пiдгораючої iзоляції, з’явлення іскри, перегрівання штепсельних розеток i вилок.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Правила протипожежної безпеки: Дотримуйтесь правил протипожежної безпеки в спекотну погоду; гра з вогнем — одна з причин пожежi; дотримуйтесь правил протипожежної безпеки в походi; Не лишай вогонь без нагляду!!!

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Вибухонебезпечні предмети: до виявлених вибухонебезпечних предметiв нi в якому разi не можна торкатись, перекладати, розряджати, зберiгати; забороняється використовувати снаряди для розведення вогню; не можна збирати, здавати снаряди в металобрухт; виявивши вибухонебезпечнi предмети, необхiдно термiново повiдомити полiцiю або батькам.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Правила поведiнки на водi: Купатися можна тiльки в сонячну безвiтряну погоду при температурі повiтря не нижче 20˚—25˚ С i води — не менш, нiж 18˚—20˚С; купатися дозволяється тiльки в спецiально вiдведених мiсцях; забороняється заходити у воду глибше, нiж по пояс, людинi, яка не вмiє плавати; не запливайте за знаки огорожi акваторiї пляжу; грубi iгри та пустощi у водi небезпечнi для життя; не забруднюйте воду та берег; не подавайте хибних сигналiв тривоги; не користуйтесь надувними матрацами, катерами та iншими предметами, якi не призначенi для плавання.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Правила поведiнки на природі: встановіть між собою сигнали, щоб не загубити один одного у лісі, особливо на випадок несподіванок – свистом або голосом; запам’ятовуйте орієнтири під час руху у лісі. Щоб не заблукати – лишайте примітки. Без орієнтирів людина в лісі починає кружляти; виберіть місце для вогнища та обладнайте його. Ніколи не залишайте вогнище без догляду. Незагашене вогнище може бути причиною лісової пожежі; ніколи не пийте воду з річок та озер. Найбільш надійні джерела води – струмки. Поблизу місць, де ви побачите мертвих рибу чи тварин, взагалі не можна навіть мити руки; будьте обережні, у лісі може бути болотиста місцевість – обходьте її. Болотною водою також не можна користуватися. Поблизу болота, як правило, водиться багато гадюк;

Номер слайду 14

Правила поведiнки на природі: пам’ятайте – збирати можна тільки ті гриби та ягоди, які ви добре знаєте. Щоб уникнути отруєння ними, ніколи не куштуйте сирих грибів; ніколи не збирайте гриби та ягоди поблизу транспортних магістралей, навіть їстівні гриби в тих місцях – отруйні. уникайте диких тварин. Пам’ятайте, що небезпечними можуть бути і лось, і олень, і лисиця – у людей і тварин близько 150 спільних хвороб. Тварини нападають на людину – якщо вони поранені, перелякані несподіванкою або захищають своє потомство. При явно агресивному поводженні тварин можна використовувати як засіб захисту вогонь, або стукати палицею об дерево; уникайте додаткових неприємностей з тваринами, особливо у нічний час – ніколи не залишайте їжу у вашому наметі або поряд з місцем вашого відпочинку, краще покладіть її на дерево, недоїдки їжі закопайте подалі від місця відпочинку;

Номер слайду 15

Правила поведiнки на природі: - будьте обережні при зустрічі зі зміями. У випадку зміїного укусу терміново видавіть з ранки краплі крові з отрутою та висмоктуйте впродовж півгодини, весь час спльовуючи. Цього не можна робити при наявності ранок на губах та у роті. Потім необхідно накласти щільну пов’язку вище місця укусу та негайно дістатися до лікарні; - в лісі багато кліщів, які можуть причепитися до тіла. Якщо вас укусив кліщ, треба не пробувати виколупати його, а якнайшвидше дістатися до лікарні. - якщо ви опинилися біля поламаних дерев – не затримуйтесь. Вони спираються одне на одне і можуть впасти, особливо під час вітру; - не ховайтеся під високими деревами та не залишайтеся на галявині під час зливи з блискавкою, бо блискавка може вдарити у найвище місце.

Номер слайду 16

Гроза!!! Якщо гроза застала тебе на воді, негайно виходь на берег. Ти можеш постраждати від удару блискавки. Під час грози не стій під високим деревом. Воно притягує блискавку. Не користуйся парасолькою і мобільним телефоном. Грозу краще перечекати в кущах. Попадання блискавки в них маловірогідне.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Правила культури поведінки (правила в громадських місцях): Завжди прагнiть бути культурною людиною; поступайтеся мiсцем людям похилого вiку; поважайте старших, не будьте грубим; не гуляйте пізніше 21 години пам'ятайте про комендантську годину; не сидiть цiлодобово бiля телевiзора, комп’ютера; більше читайте художньої літератури; Можливо вашої допомоги потрибують інші.

Номер слайду 19

Запам’ятай номери телефонів служб порятунку!

Номер слайду 20

Гарного вам відпочинку! Мирних Вам канікул бережіть себе та рідних !!! Слава УКРАЇНІ!!!

ppt
Додано
16 червня 2022
Переглядів
597
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку