Презентація "Навіщо вчитися?"

Про матеріал
Кожен учень ставить перед собою питання: "Навіщо вчитися?". Ми всі розуміємо, що неможливо дитину заставити до навчання, вони мають розуміти для чого їм це. У цій презентації містяться матеріали, які дадуть відповіді на це питання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навіщо вчитись?

Номер слайду 2

Згальнонаціональна хвилина мовчання

Номер слайду 3

Ранкова зарядка

Номер слайду 4

Притча про талант. Наполеон мав свою думку про талант. Він говорив, що талант справжнього полководця можна зрівняти з квадратом, де основа – воля, а висота – розум. Квадрат буде квадратом за тієї умови, якщо основа рівна висоті. Великим полководцем може бути лише та людина, у якої воля й розум рівні. Якщо воля значно перевищує розум, полководець буде діяти рішуче й мужньо, але не досить розумно; якщо навпаки, то в нього хороші ідеї та плани, але не вистачить мужності й рішучості здійснити їх. Отже, талант – це сукупність великої кількості позитивних якостей людини: світлого розуму, доброї пам’яті, різних здібностей, чуйності, мужності. Свій талант необхідно розвивати та правильно використовувати.

Номер слайду 5

Від чого залежать здібності?Відомо, що ліва півкуля головно мозку відповідає за операції з літерами та числами (за уміння читати, обчислювати, логічно мислити) – це мислителі. А права півкуля відповідає за уяву, здатність орієнтуватися в просторі, розпізнавати складні об’єкти – це митці.

Номер слайду 6

Умови успішного навчання. Дотримання режиму дня. Раціональний розплід часу впродовж дня, чергування роботи та відпочинку, легких та важких предметів під час виконання домашніх завдань,порядок на робочому місці – все це економить сили, створює творче задоволення від навчального процесу.

Номер слайду 7

Умови успішного навчання. Упевненість в своїх силах. Не обминати труднощі, того, чого боїшся. Соромитесь виступати перед аудиторією – шукайте можливості робити це частіше. Є страх перед кимось чи чимось – шукайте можливості частіше зустрічатися з ними.

Номер слайду 8

Умови успішного навчання. Розвиток сили волі. Успіх приходить лише для тих, хто його прагне, добивається, докладає максимум зусиль. Не чикайте, що хтось відкриє вас, відкривайте себе самі.

Номер слайду 9

Умови успішного навчання. Уважність під час навчання. Не відволікайтесь під час занять ні на товаришів, ні на сонячних зайчиків, ні на телевізор чи магнітофон, ні на приємні чи гіркі спогади, інакше можна пропустити щось важливе, через що навчальний матеріал відразу стане нудним і незрозумілим.

Номер слайду 10

Умови успішного навчання. Намагатися осмислювати та розуміти навчальний матеріал. Не покладайтесь лише на механічну пам'ять, не зазубрюйте матеріал, намагайтеся зрозуміти причино-наслідкові зв’язки, визначати головне та другорядне. В цьому вам можуть допомогти складання плану, конспекту, логічних схем, узагальнених таблиць, діаграм.

Номер слайду 11

Умови успішного навчання. Самостійність у навчанні. Не чикайте поки вчитель «розжує» і вкладе у вашу свідомість той чи інший матеріал. Найміцніше засвоюється те, що здобуте ціною власних розумових зусиль, тому ще вдома намагайтесь уявно «зазирнути» на наступний урок, прогляньте матеріал, який буде розглядатись, складіть власну думку про нього. Ніколи не покладайтесь на списування і підказки.

Номер слайду 12

Умови успішного навчання. Практичне застосування знань та умінь. Потрібно більше розв’язувати задач та вправ; працювати не лише головою, а й руками; передавайте свої знання товаришам і самі вчіться в тих, хто вже досягли успіху.

Номер слайду 13

Умови успішного навчання. Розширення свого кругозору. Пробуйте свої сили в різноманітних видах діяльності; і пам’ятайте: по справжньому навчається лише той, хто вдумливо читає багато розумних книг.

Номер слайду 14

Умови успішного навчання. Самовиховання кращих людських якостей. Духовний розвиток, самовдосконалення, розвивати естетичні смаки, культуру поведінки, не бути байдужим до навколишнього життя.

Номер слайду 15

Умови успішного навчання. Дружити з усіма навчальними предметами. У школі вивчають багато дисциплін, усі вони потрібні кожному, незалежно від уподобань і майбутньої професії.

Номер слайду 16

Для чого мені це?Наприклад, математика на рівні шкільної програми, адже вона навчає не лише обчислювати, а й логічно мислити, наводити чіткі аргументи, пояснювати свою думку. Без таких умінь в житті не обійтись. Напевно у кожного з вас, серед навчальних предметів є ті які не подобаються або важко даються. З такими предметами потрібно спробувати подружитись, а для цього необхідно: по-перше, знайти в змісті предмета щось цікаве та корисне для себе; по-друге, якщо щось не зрозуміли, звертайтесь за допомогою до вчителя, друзів, батьків, додаткової літератури.

Номер слайду 17

Завдання дня: Знайдіть цікаву інформацію про те як навчалися відомі люди. Оберіть ту людину, яка вам до вподоби (співак, актор, полководець, артист, науковець та інші)

pptx
Додано
19 червня 2022
Переглядів
1151
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку