Україна – космічна держава

Про матеріал
Україна- космічна держава. Ця презентація може буди використана вчителем на онлай уроці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Роботу виконала – Бокова Аліна. Учениця 7 А класу. Харківського ліцею № 102 Україна – космічна держава

Номер слайду 2

Звичайно, можна розпочати з історії, згадавши в першу чергу Сергія Корольова – українського винахідника, конструктора, вченого у галузі ракетобудування. Саме під його керівництвом запущено першу міжконтинентальну балістичну ракету, перший штучний супутник Землі. Саме Корольов здійснив перший політ людини у космос та згодом зумів вивести наступну у відкритий космос. Чи є Україна космічною державою?...

Номер слайду 3

Розпочати варто з того, що наша країна визнана космічною державою у всьому світі в даний час. І хоча повного циклу створення космічної техніки та її запуску на сьогодні в Україні немає, але ми все ж відносимося до космічної країни, адже наукова база та технологічні можливості у нас присутні. Ми створюємо ракети, готуємо спеціалістів, які це можуть повторити та вдосконалити. Наші космонавти підкоряють космос в даний момент, коли ми читаємо дане повідомлення.

Номер слайду 4

За час незалежної України ми змогли побудувати ряд космічних ракет, в тому числі вдосконалену ракету-носій Зеніт-3 SL. Пам’ятаєте, навіть Ілон Маск «Зеніти» назвав кращими ракетами у світі після Falcon? Також українські вчені внесли значний вклад у будування плавучого космодрому для міжнародної програми «Морський старт». Створили найбільший у світі літак «Мрія» для перевезення на собі ракети-носія «Буран», який і зараз займається тим, що переміщує найбільші та найважчі вантажі у світі, в тому числі і частини ракет.

Номер слайду 5

Хоча за конструкцією «Мрія» розроблена по програмі «Повітряний старт», тобто, в майбутньому, можливо з неї будуть стартувати носії. І ми вже навіть не згадуємо про різноманітні супутники, додаткові частини, комплектуючі, які створені на українських підприємствах. Один із найбільш яскравих проектів останніх років, це ракета-носій США Antares, котра побудована за участю української підприємства Півден. Маш (останній запуск 2021 року). А в 2022 у космос полетіла вже одна з останніх розробок суто українських конструкторів – ракета-носій «Циклон-4 М».

Номер слайду 6

Невже після цього можна сказати, що Україна не космічна держава? Мабуть, ні! Наша держава – космічна. Це вказує ряд фактів, особливо ті, які не може повторити жодна країна у світі.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Волошкова Алла Сергіївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Пов’язані теми
Фізика, 7 клас, Презентації
Додано
4 грудня 2023
Переглядів
458
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку